ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ | SARIYER BELEDİYESİ
events
ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Sarıyer Belediyesi, her yıl 5-9 Haziran’da gerçekleştirilen Çevre Haftası’nı iki farklı etkinlikle kutlayacak. Çevre Haftası Kutlamaları kapsamında 6 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek Çevre Konferansı’nda ormanlarımız, İstanbul’un çevre sorunları ve çözüm önerileri, konunun uzmanları tarafından masaya yatırılacak. Konferans, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de düzenlenecek.

“Çevre Konferansı” ile başlayacak program, 16.30’da Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda başlayacak açık hava etkinliği ile devam edecek. Sarıyer Belediyesi, İBB Ekolojik Sistemler Müdürlüğü ve Koroplast iş birliği ile gerçekleştirilecek açık hava etkinliğinde Deniz Temiz Derneği TURMEPA’nın deniz süpürge teknesi ile kıyı temizlik çalışması yapılacak. Etkinlikte ayrıca Sarıyer Belediyesi Su Altı Dalış Ekibi ise su altı temizliği yapacak.

Çevre Konferansı:

Konu: Dünya Çevre Gününde Ormanlarımız

Konuşmacı: Orman Yüksek Mühendisi Sezai KAYA

Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Başkanı

Konu: “Yaşadığımız Çevreyle Bağımsız: İstanbul’un Çevre Sorunları ve Çözüm önerileri”

Konuşmacı: Çevre Mühendisi Zeynep Karamanlı İstanbul Çevre Mühendisleri Odası Başkanı

6 Haziran 2024 Perşembe, 11.00 – 12.00, Yaşar Kemal Kültür Merkezi

Çevre Haftası Açık Hava Etkinliği:

ATÖLYE ÇALIŞMALARI:

• 17.00  Çevre Günü Eğitimi (Koroplast – ÇEVKO)
  • 17.15  Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi öğrencileri sergi alanı gezisi
  • 17.30  Geri Dönüştürülen Atık Temizleme