YAZ SPOR OKULLARI’NDA ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENİYOR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

YAZ SPOR OKULLARI’NDA ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

11.07.2024
Sarıyer’de ikamet eden binlerce çocuğun yaz tatilini eğlenceli ve verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda dersler başladı. 11 farklı branşta eğitim gören 3 bin çocuk, konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen derslerde hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Sarıyer’de bu yıl 15’incisi düzenlenen Yaz Spor Okulları 5 - 14 yaş arasında 3000 çocuk, yaz tatillerini verimli hale getirmek için alanında uzman eğitmenlerle derslere başladı. Sarıyerli çocuklar bu yıl yüzme, jimnastik, atletizm, futbol, kız futbol, voleybol, basketbol, judo, karate, kano, okçuluk ve badminton branşlarında eğitim alıyor. Yaz spor okullarında eğitim gören çocuklara ücretsiz kıyafet ve servis imkanı da sunuluyor.

“YAZ OKULUNDA OLDUĞUM IÇIN ÇOK MUTLUYUM”

Yaz Spor Okulu’nda badminton eğitimi gören çocuklardan Nehir Kanar, yaz spor okulundu badmintonu öğrenmeyi tercih ettiğini belirterek, “Yaz spor okuluna gelmeseydim evde ders çalışıp kitap okuduğum saatlerimin dışında boş boş oturacaktım. Badminton eğitimi çok iyi. Burada bize oyunlar oynatıyorlar sonrasında ısınma hareketleri yaptırıyorlar. Raket tutuşunu öğretiyorlar. Iyi ki yaz spor okulundayım” diye konuştu. Bir diğer öğrenci Elanur Ilkıner ise badmintonu çok sevdiğini belirterek, “Burada bize ilk olarak raket tutmayı, file vuruşlarını öğretiyorlar. Ayrıca çok güzel oyunlar oynuyoruz” diyerek yaz okulunda eğitim görmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Badminton Yaz Okulu Eğitmeni Nesrin Büşra Yıldız ise, “Badminton ikili mücadelenin olmadığı bir spordur. Raketle oynanan bir branş türüdür. İlk olarak oyunlarla başlıyoruz. Çocukların motor gelişimleri, becerileri ve koordinasyonlarının gelişmesi açısından raket tutuşu, vuruşu ve adımları öğretiyoruz. Çocuklar badmintonu çok seviyor ve eğlenerek öğreniyorlar.” şeklinde konuştu.

“FUTBOLU YAN MESLEK OLARAK YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Yaz Spor Okulu futbol branşında eğitime katılan Deniz Sözel, çoğunlukla antreman ve maç yaptıklarını ifade ederek ileride liglere çıkmayı hedeflediğini ve en çok Maradona’yı beğendiğini söylerken, bir diğer öğrenci Sima ise, üç yıl önce başladığı futbolu yan meslek olarak yapmayı düşündüğünü ifade etti. Kano branşında eğitim gören Doğa Efe Duman da eğitimlerde çok eğlendiğini ve yeni başlamış olmasına rağmen çok sevdiği hocalarının verdiği eğitimle epey ilerlediklerini söyledi.