SARIYER’İN GURURU ŞİLAN | SARIYER BELEDİYESİ

SARIYER’İN GURURU ŞİLAN

20.06.2022

Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Birimi’nden K9 köpek eğitmeni Halit Canbaş ile arama kurtarma köpeği Şilan, Sakarya’da yapılan arama kurtarma köpekleri eğitim yeterlilik sınavında 100 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Sarıyer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Savunma Birimi’nde K9 köpek eğitmeni Halit Canbaş ve köpeği Şilan Sakarya’da düzenlenen sınavda üstün başarı gösterdi. Belçika malinois cinsi 2020 doğumlu Şilan, 67 ekibin katıldığı sınavda 100 puan aldı. Haftanın 7 günü eğitmeni ile afetlere hazırlanan arama kurtarma köpeği Şilan, gerek İstanbul’da gerek il dışı enkazlarda yüksek tempolu çalışmalara devam ediyor.

TAM PUAN ALDI

65 günlük olduğu günden bu yana eğitmeni Halit Canbaş ile birlikte yaşayan Şilan, eğitmeni dışında kimseden henüz bir öğün mama dahi yemedi. Mayıs ayında Sakarya’da yapılan sınavda 39 ekip sınavı geçti. 100 tam puan alarak üstün başarı elde eden tek ekip ise Sarıyer Belediyesi’ni temsilen Halit Canbaş ve Şilan olarak değerlendirildi.

TÜRKİYE 11 ARAMA KÖPEĞİNE EMANET

Şu anda Türkiye’de görev yeterlilik sınavından geçebilen köpek sayısı 11 oldu. Yani Türkiye 11 arama köpeğine emanet…