SARIYER’DE YENİ YIL HAVASI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER’DE YENİ YIL HAVASI

29.12.2020
Yeni yıl öncesi sevdikleri için hediye telaşına düşenlerin imdadına Sarıyerli kadınların el emeği ürünlerden oluşturduğu mikrokredi yeni yıl kermesi yetişiyor. Maslak 1453 Sitesi’nde 30 Aralık’a kadar açık olacak kermeste hem üretici kadınlara destek olabilir hem de her keseye hitap edecek hediyeler bulabilirsiniz.

Sarıyer Belediyesi ve TİSVA Mikrokredi Merkezi’nin düzenlediği yeni yıl pazarı el yapımı takılardan yılbaşı mumlarına, sukulentlerden dekorasyona, kıyafetten makyaj malzemelerine kadar birçok alternatifi bir araya getiriyor. Kendi el becerilerini ortaya koyup ev ekonomisine katkı sunmak isteyen kadınlara sağlanan küçük ölçekteki sermaye, o kadınlara iş kapılarını aralıyor. Bu düşünceyle “Sarıyerli kadınlar olarak daha da büyüyebiliriz” diyen Mikrokredi Sarıyer Şube Müdürü Asuman Karataş, kadınları girişimciliğe davet ederek; “Üyelerimiz bir arada olmaktan dolayı çok mutlu. Çocuklarını okutan kadınlarımız var burada. Kadınlar evde oturmasın. Üretsin ve kazansın. Yapılan ürünleri görmenizi tavsiye ederiz” diyor.

ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak açılan kermesi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de ziyaret etti. El emeği göz nuru ürünlerin alıcısıyla buluştuğu tezgahları teker teker gezen Başkan Genç, “Pandemiden dolayı zor bir dönemden geçiyoruz. Esnaflar çok zor durumda. İnsanların alım gücü azaldı. Buna rağmen halkımız yaşamı ayakta tutmaya çalışıyor. Bizlerde elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.