SARIYER’DE SPOR KONUŞULDU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER’DE SPOR KONUŞULDU

05.03.2020
Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Kalkınma Eylem Planı (SKEP) ile geleceğe yönelik kararları Sarıyerlilerle beraber almaya devam ediyor. Bugün gerçekleşen çalıştayın başlığı ise spor oldu.

Katılımcılığı ilke edinen SKEP güncelleme çalışmaları kapsamında muhtarlar ve halk çalıştayının ardından spor çalıştayı düzenlendi. Sporla ilgili bütün paydaşların katılım gösterdiği çalıştayın sonuncusuna veliler ve akademisyenlerin yanı sıra TFF Yönetim Kurulu Başkanı Ali Düşmez, İlçe Spor Müdürü Mustafa Yılmaz Ordu, İBB Spor Tesisleri Müdür Yardımcısı Deniz Kıyak, Nişantaşı Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Umut Başoğlu ve Öğretim Üyesi Sertaç Tülek ve çok sayıda akademisyen katıldı.

“TEMEL AMAÇ SORUNLARI ORTADAN KALDIRMAK”

Bugüne kadar yapılan çalışmaları yakından takip eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, spor çalıştayına katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Katılımcılığın önemini vurgulayan Genç konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Buradaki ortam çok güzel. Katılımcılığın, sürdürülebilirliğin olmazsa olmazlarımız arasında olduğunu artık biliyoruz. Bir işi en iyi içinde olanlar bilir. Önemli olan verileri toplamak ve devamını getirmektir. Ben buradan çok iyi veriler alacağımızı görüyorum. Uygulama sırasında takip çok önemli bir nokta, bu işte yapılmakta olan çalışmaya ciddi katkılar sunan sizlere çok teşekkür ediyorum. Ve bu birlikteliğimizi devam ettirelim. Sarıyer bir gençlik merkezi. Sadece gençlerin değil yaşayan herkesin spor yapabilmesini sağlamak amacını taşıyor. Buradan çıkan önerilerle spor politikası yaparak bu işi götürebilmenin önemi çok büyük. Bu kadar verimli, potansiyeli çok olan bu bölgede bu tür çalışmaların yapılamamış olması ya da yetersiz olması beraberinde verimliliği de düşürüyor. Bu çalıştayın temel amacı bu sorunları ortadan kaldırmak olmalı.” Toplantının sonunda ise bir araya gelen gruplar konu başlıkları hakkında sonuçlara ulaştı. Sarıyer halkı için spor alanında ortaya çıkan başlıkları grup sözcüleri şu şekilde özetledi:

SPOR İLETİŞİMİ ÇÖZÜMLER

Yapılan değerlendirmeler sonucunda bir harekete ihtiyaç olduğuna karar verdik. Yürütülen işleri satabilmek ve duyurmak lazım. Sporun temelinde mahalleler olmalı. Ünlü sporcuların belediye bünyesinde vatandaşlarla buluşturulması gerekiyor. Sarıyer TV gibi bir kanalımız var burayı çok iyi kullanmalıyız.

BESLENME VE SAĞLIK MASASI

Çocukların ve velilerin bilinçlenmesi için neler yapmalıyız bunu konuşarak değerlendirmeler yaptık. Her birimizin ortak fikri ise spor ile beraber beslenme ve sağlık konusunda da bilinçlenme yapılmalı oldu. Herkesin bunlardan haberdar olabilmesi için bir iletişim ağı kurulmalı. Velilerin eğitimi ile ilgili çocuklarla beraber beslenme eğitimi almaları önemli.

TEMEL HAREKET EĞİTİMİ

Bizler yaşam boyu hareketi ön plana koyduk. Sarıyer içinde yaşayan 4-10 yaş arası çocukların eğitimlerin tamamlanması ve spor çalışmalarının sürekli olması konuşuldu. Bu kapsamda aile, eğitmenlerin eğitimi, muhtarların eğitimi gibi konulara değindik. Mahalleler arası spor faaliyetleri yapılabilir diye düşünüyoruz.

KOŞU VE KOŞU GRUPLARI

Sarıyer’de her alan spor yapmaya elverişli bir yer. Mesela deniz sporları, sahil ya da ormanlık alanlarımızda bizler için avantaj. Yaşam faaliyetlerini yükseltmek temel hedefimiz olmalı. Eğitmenler tüm projelerin başında yer alarak belediye ve ilgili kurumlarla iş birliği yaparak bu proje çalışılabilir.

TESİS YÖNETİMİ

Vazgeçilmez ve olması gereken önemli bir başlık. Spor önce şehrin yönetimi ile başlar. Şehir planlamasında bu noktaları vurgulamak gerekli diye düşünüyoruz. Sporsuz hiçbir yere varamayız.

PROJELER VE İŞ BİRLİKLERİ

Engellilerin, gençlerin ve çocukların spora katılması için bir çalışma yapılmalı belediye bir proje çağrısı yapmalı. Yerinde eğitim ile ailelere çocuklara spor eğitimi verilmeli gönüllü spor birimi kurulmalı belediyenin sayfasından üyelik oluşturulabilmeli ve çocuklar için müsabaka değil ama beraber olabilecekleri aktivitelere ihtiyacımız var. Üniversitelerle işbirliği yapılmalı branşların belli olduğu spor köyleri oluşturmak hedefimiz olmalı.

SU SPORLARI

Biz ekip olarak beş özel hedef belirledik. Onları şu şekilde sıralayabiliriz:

1- Doğa ve çevre bilinci oluşturmak.

2- Halka su sporları aşılamak. İnsanlara yeni spor branşları kazandırmak. Doğayı tanıyan kırsaldan yüzünü denize dönmüş insanlar oluşturmak.

3- İnsanlara meslek edindirme hedefimiz var. Bu projeden yararlanan insanlarla çalışabilecek bir kitle oluşturmak istiyoruz.

4- Müsabık sporcular yetiştirmek ve bu sporcuları başka iller ve ülkelerle müsabaka yapacak hale getirmek hedefler arasında.

5- İlçemiz doğru bir şekilde tanıtılmalı, etkinlikler yapılmalı, kalıcı ve geçici tesislerle denize ulaşımı kolaylaştırılmalı.