Sarıyer’de işsizliğe ortaklaşa çözüm | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Sarıyer’de işsizliğe ortaklaşa çözüm

21.12.2011
Sarıyer Belediyesi, personel ihtiyaçları kapsamında, bölgedeki firmalara insan kaynağı sağlayarak, hem iş arayan yurttaşlara, hem de personel gereksinimi olan firmalara destek veriyor.

Destek, daha nitelikli ve uyumlu bir personel yapısı oluşturmak için eğitim verme amacını da taşıyor. Geçtiğimiz günlerde başlatılan ve Sarıyer Belediyesi İŞKUR Hizmet Birimi’nin öncülüğünde KİM Marketlerinin yürüttüğü eğitim çalışmalarında, yine aynı birim tarafından istihdam edilmiş çok sayıda yurttaş, iş öncesi eğitimi alıyor.

Konuya ilişkin bilgi veren İŞKUR Birim Yetkilisi Firdevs Aydın, “Biz zaman zaman bölgemizdeki işverenlerle özel görüşmeler yapıyor ve istihdam konusunda koordineli olarak yardımcı olabileceğimizi belirtiyoruz. Bu bağlamda, yakın dönemde KİM marketlerinin bazı mahallelerimizde yeni şubeler açtığını fark ettik. Şu ana kadar 5 tane şube açtı ve bu açılışlar devam edecek. Sarıyer çevresinde oturan insanları tercih ettikleri için bizimle iletişim kurarak, istihdam konusunda kendilerine yardımcı olmamızı istediler. Bunun üzerine firmayla irtibata geçtik. Elimizdeki başvurulardan onların isteklerine uygun olanları seçtik, firmanın insan kaynakları yöneticisi Ahmet Tamahkaroğlu’nun da bulunduğu toplu mülakatlar yaptık. Bu mülakatlar sonucunda şu ana kadar KİM Marketlerine çeşitli pozisyonlarda 15 personel yerleştirdik” dedi.

Devam eden süreçte, işe yeni alınan personele 3 gün teorik, 2 gün de pratik olmak üzere toplam 5 günlük eğitim verildiğine değinen Aydın, “Bu çalışmaların devamı gelecek. Farklı alanlarda da çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Çünkü yeni mağazalar açılmaya devam ediyor. KİM Marketleri, eğitim programının içerdiği diğer koşulları taahhüt ediyor. Biz de işin niteliğine uygun personeli kendilerine yönlendiriyoruz. Buradaki eğitim çalışması, şirketin merkezi Güneşli’de olduğu, fakat buna karşın personel Sarıyer’de ikamet ettiği için birimimizin toplantı salonunda gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

Aydın’ın ardından konuyla ilgili açıklama yapan KİM Grup Eğitim ve Gelişim Uzmanı Zülfiye Bayar ise, personel için uyum ve adaptasyon eğitimi verdiklerini; etkin satış, müşteri ilişkileri, stok yönetimi gibi eğitimlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri kapsamında işaret dili eğitimi de verdiklerini ifade etti.