SARIYER’DE FESTİVAL HAVASI ESİYOR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER’DE FESTİVAL HAVASI ESİYOR

27.10.2022
Sarıyer Belediyesi’nin Cumhuriyet haftası kutlamaları kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Festivali başladı. 6 ülke 8 şehirden gelen festival gruplarının Sarıyer Merkez’de yöresel kıyafetleriyle yaptıkları kortej yürüyüşü görsel şölen yaşattı. Ankara, Artvin, Aydın, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Hakkari, Hatay, Bulgaristan, Hindistan, Kıbrıs, Moldova, Rusya ve Sırbistan’dan gelen ekipler kortej sonrasında kurulan sahnede oyunlarını sergiledi.

Festivale katılan dans gruplarının yöresel kıyafetleriyle karnaval havası estirdiği ve Edirne Belediyesi Bando ekibinin önderliğinde başlayan korteje Sarıyerliler gerek balkonlarından ve camlarından bayraklar sallayarak, gerekse yürüyüşe eşlik ederek yoğun ilgi gösterdi. Anadolu’nun ve dünyanın dört bir yerinden etkinlik için gelen gruplar, kortej sonrasında kendilerini izlemeye gelen Sarıyerliler için yöresel oyunlarını sahnelediler. Birbirinden farklı kültürlerin bir araya getiren festivalin en renkli ekibiyse yaklaşık 6 mil uzaktan gelen Hindistan grubu oldu.

CUMHURİYET SARIYER’E ÇOK YAKIŞIYOR

Sahneye çocuklarla birlikte çıkan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bunlar ve niceleri Cumhuriyet’i ilelebet yaşatacak çocuklardır” dedi. Genç, “Anadolu’nun ve dünyanın dört bir köşesinden gelen dostlarımız ve çocuklarımız ile Cumhuriyet’i Sarıyer’e yakışır bir şekilde kutluyoruz. Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bize gösterdiği yolda coşkumuzu yüzüncü yılda da tüm dünyaya göstermiş olacağız. Bir şansımız var ki Cumhuriyetimiz var. Bir şansımız var ki yarınımızın mirasçıları pırıl pırıl çocuklarımız var” dedi.