SARIYER’DE ATIK TOPLAMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER’DE ATIK TOPLAMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

11.05.2024
Sarıyer Belediyesi iş birliğiyle Ayazağa Ormanı’nda atık toplama etkinliği düzenlendi. Gönüllüler ormanlık alanda yaklaşık 2 ton çöp topladı.

Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, hem çevre kirliliğine dikkat çekmek hem de farkındalık oluşturmak amacıyla Ayazağa Ormanı’nda atık toplama etkinliği düzenledi. “Farkındalık önce seninle başlar” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Geri Dönüşüm Farkındalık Derneği (GEDER), Ayazağalı Doğa Gönüllüleri, Geyikli ve Sarıyer Anneleri de destek verdi. Programa; Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Güneş, Ayazağa Muhtarı Mustafa Karaman, CHP Sarıyer Meclis Üyesi İdris Güven de katıldı. Gönüller ormandan yaklaşık 2 Ton çöp topladı.

İKLİM KRİZİ VAR

Asıl amacın kirletmemek olduğunun altını çizen Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Güneş, “Biz bu ve benzeri etkinlikleri belediye olarak her zaman yapıyoruz. Amacımız farkındalık yaratmak. Asıl hedef ise kirletmemek. Onu vurgulamak istiyoruz. Bugün de öyle bir gün. Dünyada artan nüfus ve sanayileşmeyle birlikte her geçen gün karbon emisyonu artıyor ve bu da sera etkisini artırıyor. İklim değişikliğinden öte iklim krizi var. Biz bu noktada iklim eylem planını hazırladık. Daha yaşanılabilir bir dünya için daha dikkatli olmalıyız” dedi.

KİRLETMEMEK EN GÜZELİ

Etkinliğe destek veren CHP Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi İdris Güven ise, “ Çevreci gönüllü arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce bizi ziyaret ettiler ve yapmak istediklerini paylaştılar. Biz de bunun üzerine Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz ile iletişime geçerek bu talebi onlara ilettik. Çok güzel bir organizasyon oluştu. Katılım gayet iyi. Belediyemizin tüm yetkili organlarına teşekkür ediyorum. Burası çok güzel bir alan ama istenmeyen görüntülerle karşılaşıyoruz. Bu kirliliği görüyoruz ve kendimizi borçlu hissediyoruz. Buna karşı temizliyoruz ama kirletmemek en güzeli” diye konuştu.