SARIYERLİ MÜBADİLLER ATA TOPRAKLARINDA | SARIYER BELEDİYESİ

SARIYERLİ MÜBADİLLER ATA TOPRAKLARINDA

24.10.2017
Sarıyer Belediyesi, Yunanistan’dan gelip ilçeye yerleşen Lozan mübadillerinin çocukları ve torunlarını üçüncü kez dedelerinin yaşadıkları topraklara götürdü.

20-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen geziye ilçede yaşayan 200’e yakın mübadil katıldı. Bahçeköy’de başlayan yolculuktan önce bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Gelmek isteyip de gelemeyenlerin gönlünü de oraya götürüyorum. Orası da bir vatan, burası da bir vatan” dedi.

Mübadelenin yaşandığı Yunanistan köylerinde atalarının anlattığı hikayelerin izlerini arayan ve köy sakinleri ile sohbet eden mübadiller, yanlarında getirdikleri hediyeleri dağıttı.

Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evi de ziyaret eden mübadiller, programda yer alan  Vodina, Slatina, Fuştan, Kavala ve İskeçe’yi gezdi.

Türkiye’ye yerleşen birinci kuşağın bir gün eski evlerine geri dönme hayaliyle hayata veda ettiğini belirten ziyaretçiler, dedelerinin kendilerine anlattığı yerleri görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.