SARIYER'DE FORMULAZ YARIŞLARI NEFES KESTİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER'DE FORMULAZ YARIŞLARI NEFES KESTİ

09.10.2016
Rize köylerinin geleneksel tahta arabalarının yarışı Formulaz, Sarıyer’e taşındı. Sarıyer Ferahevler’de ki Muhtar Caddesi Formulaz pistine dönüştü.
Karadeniz’in ünlü eğlencesi Formulaz,  Sarıyer Belediyesi, Formulaz Derneği, Tunca Belediyesi işbirliğiyle  İstanbul’a taşındı. Sarıyer’deki yarışta kıyasıya rekabet vardı. Sadece Rizeliler değil, artık Sarıyerli olmuş Rize kökenliler de geleneklerini yaşatmak için pistin başındaydı. Formulaz yarışları patlama sesi çıkaran geleneksel yöntem Xaşattule’yle başlatıldı. Rize’den gelen 30 yarışmacının yanı sıra Sarıyerli vatandaşlarda kendileri için tasarlanan arabalarla heyecana ortak oldu. 
 
 
Hakkari'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden şehitler için düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan etkinlikte konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç: "Terör halkımızın sokağa çıkmasına engel olamayacak. Hayatı durdurmayacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi. 
 
Hazırlıkları için yoğun çaba sarfedilen etkinlikte yöresel yemeklerin bulunduğu ve yöresel ürünlerin satışa sunulduğu stantlar bulunurken, yerel sanatçılar ve Grup Imera sahne aldı. 
 
Yarışmalar, “Dünya Arabasız Günü”ne ithaf edildi

22 Eylül Dünya Arabasız Günü’nde yapılması planlanan, fakat ertelenen Formulaz yarışlarına 2009’dan bu yana Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesi’nde birincilik kazanan isimler de katıldı. Çekişmeli geçen müsabakaların sonunda birinci Rize'den gelen Levent Gül oldu. Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve FormuLaz Dernek Başkanı Niyazi Gül'ün elinden aldılar.