Sarıyer Belediyesi'nden eğitime büyük destek | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV

Sarıyer Belediyesi'nden eğitime büyük destek

24.10.2011
Okul öncesi eğitim kapsamında faaliyete geçirilen MEV Dumlupınar İlköğretim Okulu Anasınıfı açılış törenine başta yapımında ve çevre düzenlemesinde katkıları bulunan Sarıyer Belediyesi, Eureko Sigorta, Tutku ailesi ve Enka Okulları Yönetim Kurulu yetkilileri ve temsilcileri katıldı.

Öğrenciler tarafından söylenen İstiklal marşımızın ardından okul müdürü Jülide Karul, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuşmalarını yaptılar. Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman yaptığı konuşmasında, ana sınıflarının eğitim sürecinin temel halkalarından biri olduğunun altını çizerek, emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Ana sınıfının minik üyeleri tarafından yapılan çeşitli çocuk oyunları ve ilköğretim öğrencilerinin sergilediği perküsyon gösterisinin arkasından kürsüye gelen Başkan Şükrü Genç yaptığı konuşmada, yüce Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için eğitimin çok önemli bir unsur olduğunu ve bunun da çok küçük yaşlardan başlamasının ne denli elzem olduğunun altını çizdi. Başkan Şükrü Genç ayrıca, tüm Sarıyer de ve özellikle de gecekondu mahallelerinde eğitimle ilgili konulara ağırlık verdiklerini, bu konudaki uğraşlarının kendilerine yaşam enerjisi verdiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Eureko Sigorta Aş. Adına Ömer Karamuk’a, Tutku Ailesi adına Ayfer Yazıcı’ya ve Enka Okulları Yönetim Kurulu adına Alev Törüner’e plaketleri verildi. Okul aile birliği üyelerinin ve öğrenci velilerinin verdiği kokteylden sonra ana sınıfı açılış kurdelasını Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Belediye Başkanı Şükrü Genç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin kestiler.

Tören, anasınıfının gezilmesi ve minik öğrencilerle yapılan toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.