SARIYER ‘TERMİK SANTRALLERİ’ KONUŞTU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER ‘TERMİK SANTRALLERİ’ KONUŞTU

09.09.2017
Kilyos Çevre ve Sanat Günleri ikinci günü de geride bıraktı. Etkinlikte forumların Termik Santraller’in getirdiği riskler üzerine konuşması dikkat çekti.

Kilyos’ta düzenlenen Çevre ve Sanat Günleri’nde kum ve hurdalar sanata dönüştürürken, forumların düzenlediği toplantılarla vatandaş bilinçlendirildi.

 

Risk artıyor

 

Forumların düzenlendiği ikinci günde konu Termik Santraller oldu. Yeryüzü Derneği üyesi Aytaç Timur’un moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte Greenpeace üyesi Reşit Elçin, Tema Vakfı temsilcisi Özlem Katısöz ve Sağlık ve Çevre Birliği üyesi Funda Gacal yer aldı.

 

Ülkemiz de artan Termik Santrallere ve bu santrallerin beraberinde getirdiği risklere dikkat çeken konuşmacılar, elektriğin üretilmesi için bütün kömürün yakılmak istendiğini anlattı. Kurulan Termik santrallerle ve yakılan kömürlerle, iklim değişikliklerine neden olunduğu gibi maliyeti çok yüksek olan bir elektrik üretildiğini de belirten Aytaç Timur, Türkiye’de bütün enerjinin güneşle, rüzgârla, dalgayla ve jeotermalle karşılanabileceğinin altını çizdi.Forumların ardından Pınar Güsar sahne aldı.