SARIYER’DE KUKLA TİYATROSU ŞÖLENİ | SARIYER BELEDİYESİ

SARIYER’DE KUKLA TİYATROSU ŞÖLENİ

16.10.2017
İstanbul Kukla Festivali kapsamında, Sarıyer Belediyesi, Rus Grup The Fifth Wheel ile Sarıyer'li çocuklara kukla gösterisi ziyafeti çekti.

“20. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali”İstanbul genelinde, farklı noktalardaki etkinliklerle başladı. 29 Ekim’e kadar sürecek festivalde 15 ülkeden toplam 25 kukla tiyatrosu sahnelenecek. Sarıyer'de bulunan altı okulun katıldığı ücretsiz gösteride, The Fifth Wheel Sarıyer'li çocuklara neşeli anlar yaşattı. Rus Grup, dünya ezgileri ve kostümlerinin giydirildiği kuklalarla muhteşem bir gösteriye imza attı.

Festivalin diğer bir büyük ustası olan İspanyol Toni Zafra Grubu da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Sarıyer'li çocuklara buluştu. Uluslararası kukla sanatçıları bugüne kadar kuklayla ilgili bilinen tüm ezberleri bozdu. Kuklanın başrol, kuklacının şarkı ve danslarla figüran olduğu tiyatro şöleninde, tüm dünya ülkelerinin kostüm ve danslarından örnekler yer aldı.

Görüntüler için tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=rLdR92D8E88&feature=youtu.be