Öğretmenlerimize bir hediye de bizden… | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Öğretmenlerimize bir hediye de bizden…

24.11.2012

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende bir konuşma yapan Başkan Genç; “Bir belediye başkanı olarak bana düşen; benim bu noktaya gelmemi sağlayan, bir belediye başkanı olarak bu kürsüden konuşmama vesile olan ve ilkokul 1. sınıfta rahmetli öğretmenim Ayşe Ulubilge ile başlayan eğitimimi sağlayan siz öğretmenlere öncelikle teşekkür etmek istiyorum” dedi. Türkiyenin en ucra bölgelerinde kutsal vazifelerini yapmak için canla başla çalışan kahraman öğretmenlere selam gönderen Şükrü Genç ayrıca, Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmeni de yad etti.

Konuşmasını, Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği okuma-yazma kurslarından geçen yıl sertifika alan Nezahat Coşkun’un duygu dolu şiirini okuyarak sonlandıran Başkan Şükrü Genç, törene katılanların coşku dolu alkışları eşliğinde kürsüden indi.

İşte o şiir:

Türkülerde cahilliğe ağıt yaktım,
Okula gidenlere içli baktım.
Bende okuyup öğretmen olacaktım,
Biliyor musun annem,
 

7 yaşında çoban oldum.
17’sinde gelin oldum.
Çoluk çocuğa karıştım, oyun oldum.
Halimi anlar mısın annem…?
 

50 yaşımı geride bıraktım,
İçimdeki hevesleri sandığa bastım,
Cahillik diplomamı duvara astım,
Gör halimi annem.
 

Şimdi ben de ilmin peşinden koşuyorum.
Kelimelerle barıştım artık, okuyorum.
Hayat hikâyemi kendim yazacağım,
Sen çok sağol hocam.

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Akgündoğdu ve Kenan Keskin'in de katıldığı törende Başkan Genç emekli bir öğretmenimize Hizmet ve Şeref Belgesi takdim etti.
 

Adnan Ayber’den meslektaşlarına hediye…
 

Emekli olan öğretmenlere Hizmet ve Şeref belgelerinin verildiği, göreve başlayan çiçeği burnunda öğretmenlerin yemin ettiği, öğretmenler günü ile ilgili resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin dağıtıldığı, öğrenciler tarafından birbirinden güzel şarkıların seslendirildiği ve son olarak Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi’nin sergilediği halk oyunu gösterisiyle son bulan törenin ardından, kendisi de emekli öğretmen olan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, tüm öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle birer armağan verdi.