Makam odasında değil, halkın arasında... | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Makam odasında değil, halkın arasında...

29.11.2012

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, aylar önce İstanbul’da bir etkinlikte tanıştığı ve davetini kırmayarak Rize’de ziyaret ettiği Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı ile İstinye’de bulunan Rize Yemişlik-Erenköy Çevre Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde bir araya geldi.

“Sarıyer Belediyesi’nin gülen yüzü” olarak tanınan Bayramali Koçoğlu’nun organize ettiği ve ‘Doğduğumuz yerin belediye başkanı ile doyduğumuz yerin belediye başkanı aramızda’ diyerek lanse ettiği buluşmada; Mehmet Kazancı, iade-i ziyarette bulunduğu Başkan Şükrü Genç’e, Çaykent Belediyesi’ne bağışlanan hizmet aracı için teşekkür etti. Halkın arasında gerçekleşen buluşma, oldukça sıcak ve samimi oldu.

“Siyaset birgün, geçim her gün”

Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı; “Çaykent’ten 1.100 km uzaklıktaki hemşehrilerimle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek başladığı konuşmasında; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’le tanışmasından, hizmet aşklarının benzerliğinden ve kişiliklerinin uyuşmasından esprili bir dille bahsetti. Kazancı; “Bizim için siyaset bir gün, geçim her gündür. Başkan Genç’le boylarımız hariç her yönden uyuşuyoruz” diye konuştu. Belediye Başkanı Kazancı, konuşmasının ardından beraberinde getirdiği güzel bir vazoyu ve Şükrü Genç’in beldelerini ziyaret ettiği zaman beraber çektirdikleri fotoğrafların büyütülmüş hallerini hediye etti.

“…önemli olan yürek ve gönül büyüklüğüdür”

Başkan Şükrü Genç, yurttaşların büyük ilgi gösterdiği dernek buluşmasında; Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Gökan Zeybek’le Rize’ye yaptıkları ziyareti anlattı. Genç, Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı’nın, “Her yönden örtüşüyoruz yalnız boylarımız hariç” sözüne; “Boy kısalığı önemli değil, önemli olan yürek ve gönül büyüklüğüdür” cümlesiyle yine esprili bir karşılık verdi. Çok güzel anılarla ayrıldıkları Çaykent’in birçok belde belediyesi gibi küçük fakat sorunlarının büyük olduğunu söyleyen Başkan Genç, bu yüzden hediye ettikleri aracın oradaki halkın hizmetinde çalışacak olmasından büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti. Ziyaretinden ötürü Kazancı’ya teşekkür eden Genç, kendisine Sarıyer Belediyesi logolu seramik tabak ve kalem hediye etti. Başkan Şükrü Genç son olarak, “Döndüğünüzde tüm Çaykentlilere selam ve sevgilerimizi iletiniz” diye konuştu.

Rize Yemişlik-Erenköy Çevre Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde İstinyeli yurttaşlar eşliğinde gerçekleşen görüşmenin ardından İstinyeliler Derneği’ni de ziyaret eden ve daha sonra Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı ile yemek yiyen Başkan Genç’e, Belediye Başkan Yardımcıları ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri de eşlik etti.