İKİ MAHALLE BİR SOFRADA BULUŞTU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

İKİ MAHALLE BİR SOFRADA BULUŞTU

12.07.2014

Sarıyer Belediyesi tarafından her akşam bir mahallede kurulan iftar sofralarının bir yenisi daha eklendi. Tarabya ve Kireçburnu Mahallesi sakinleri için iftar sofrası Tarabya Futbol Sahası'nda kuruldu. Sarıyer Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine 7'den 70'e herkes katılırken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yine çocukların ilgi odağı oldu. 

Kireçburnu ve Tarabya Mahallesi sakinleri oruçlarını Birlikevler Cami İmamı Mustafa Odabaşı’nın iftar verilen alandan okuduğu ezanla açtılar. Tarabya ve Kireçburnu Mahallesi sakinlerini bir sofrada buluşturan iftar yemeğinin duasının okunmasının ardından konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, "Ülkemizde, çevremizde, dünyada bu nimetlere yeteri kadar sahip olamayanlar var. Oruçlarımızı tutarken ve açarken onları da düşünmeliyiz. Özellikle bugün Ortadoğu'da ki olan olayları düşündüğümüzde, ülkemizde kardeşliğin, huzurun, barışın, birlikteliğin önemi çok daha artıyor. Bu bayrak altında bu değerlerimizin bozulmamasını niyaz ediyorum. Kimse bizi ötekileştiremeyecek, bölemeyecek, mutlu beraberliği bozamayacak. Biz ne kadar birlikteysek, diri durursak, güçlüysek, o kadar geleceği garanti altına almış olacağız" dedi. 

SOFRALARIMIZ BEREKETLİ OLSUN
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaptığı konuşmada, "Oruç tutmak hizmet etmektir. Hizmetiniz kabul olsun. Ramazan ayının barış ve huzur getirmesini diliyorum. Ülkemiz çok önemli stratejik bir noktada. İçinde bulunduğumuz dönemde birlik ve beraberliğimizin önemi çok büyük. Sofralarınız bereketli olsun, oruçlarınız kabul olsun. Ramazan sadece İslam alemine değil, tüm insanlığa bereket getirmesini diliyorum. Bu akşam iftar yemeğimizi düzenlememizde bize destek veren Tarabya Oteli sahibi İzzet Bayraktar'a çok teşekkür ediyorum. Sofrasını bizimle paylaştı" şeklinde konuştu. 
 
İftar yemekleri olmak üzere her platformda uyuşturucuya karşı mücadele konusunda aileleri uyaran Başkan Genç, "Uyuşturucu batağına saplanan gençlerimize elimizi uzatıp, yukarıya çekmeliyiz. Henüz bu batağa saplanmayan gençlerimiz için hep birlikte el ele vermeliyiz. Belediye meclisimizden alınan karar doğrultusunda kurulan komisyonumuz tüm mahallelerde çalışmalarını devam ettiriyor. Çocuklarımızın zehir çemberi içine düşmemeleri konusunda çaba içinde olalım" dedi. 
 
Sarıyer Belediyesi tarafından Kireçburnu ve Tarabya Mahallesi sakinleri için verilen iftar yemeğine CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve İsmail Erdem, Kireçburnu Mahalle Muhtarı Genco Çağlayan, CHP Sarıyer İlçe Gençlik Kolları ve Sarıyer Belediyesi birim müdürleri katıldılar.