İFTAR SOFRALARI ÜÇ MAHALLEDE KURULDU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

İFTAR SOFRALARI ÜÇ MAHALLEDE KURULDU

16.07.2014

Sarıyer Belediyesi tarafından üç ayrı mahallede kurulan iftar sofrasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Rumeli Feneri, Garipçe ve Rumeli Kavağı’nda kurulan iftar sofralarında mahalle sakinleri bir arada yemek yemenin mutluluğunu yaşadılar. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilk olarak Rumeli Kavağı’nda bulunan Güney Kıldıran İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan iftar sofrasını ziyaret etti. Vatandaşların masalarını dolaşarak afiyet olsun dileklerini ileten Başkan Genç, burada yemeğini yedikten sonra çayını Rumeli Feneri sakinleri ile içerken, 90 yaşındaki Enver Menekşe’yi de evinde ziyaret etti. 

Emekli İmam Cafer Aksoy’un yemek duasının ardından konuşma yapan Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demirci, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e ve belediye çalışanlarına mahallelerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti. İftar yemeğini vatandaşlarla birlikte yiyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaptığı konuşmada “Dilekleriniz kabul olsun. Ramazan ayının sadece İslam alemine değil, tüm insanlığa barış, huzur, bereket getirmesini canı gönülden diliyorum. Dünyanın en güzel köşelerinden biri olan ülkemizin kıymetini bilelim. Ülkemiz üzerine oynanmaya çalışılan oyunlara izin vermeyelim. Birlik ve beraberliğimiz her daim olsun” dedi.
 
Kurulan iftar sofralarında yaptığı konuşmada uyuşturucu uyarısı yapmadan geçmeyen Başkan Genç, “Uyuşturucu konusunu ısrarla vurgulamak istiyorum. Çocuklarımıza sahip çıkmak, o bataklığa düşen çocuklarımıza da ellerimizi uzatıp yukarı çekmek zorundayız.Sadece emniyet yetmez, sadece kurumlar da yetmez. Toplum olarak bu işin önüne geçmeliyiz. Ülkemizin geleceği de önemli. Israrla ve ısrarla uyuşturucu melanetine çocuklarımızın düşmemesi konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu mutlaka yerine getirmesi lazım” şeklinde konuştu.
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Emekli Öğretmen Semra Öktem ve Naki Öktem’in katkılarıyla Rumeli Kavağı’nda verilen yemeğin ardından çayını Rumeli Feneri sakinleri ile birlikte içti. Yemeğe katılan vatandaşların isteklerini ve sorunlarını dinleyen Başkan Genç, Rumeli Feneri halı sahasında oynanan turnuvaya katılan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.