İBB’DEN SARIYERLİ ÇİFTÇİLERE KIŞLIK 315 BİN 800 FİDE DESTEĞİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

İBB’DEN SARIYERLİ ÇİFTÇİLERE KIŞLIK 315 BİN 800 FİDE DESTEĞİ

09.08.2024
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un kırsal mahallelerinde tarımsal üretimi desteklemek amacıyla ilk kez 2020 yılında hayata geçirdiği çiftçilere fide desteği kapsamında Sarıyer Gümüşdere’de tarımsal üretim yapan 105 çiftçiye yaklaşık 315 bin 800 kışlık fide dağıtıldı.

Çiftçileri destekleyerek tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB) Sarıyer Gümüşdere’de 105 çiftçiye ücretsiz olarak yaklaşık 315 bin 800 adet kışlık fide dağıttı. Fide desteğinden yararlanan Sarıyerli çiftçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği önem ve kendilerine verilen desteklerden çok memnun olduklarını dile getirdi. Fidelerini teslim alan çiftçiler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti. Üretim maliyetlerinin üretici tarafından artık karşılanamayacak duruma geldiğini belirten Gümüşdereli çiftçi Erdoğan Gider “Sayın İmamoğlu’nun fide desteği olmazsa sanırım tarım üretimini bırakmak zorunda kalacağız” diye konuştu.

TARIMSAL FAALİYETLER İÇİN CAN SUYU

İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü Tarımsal Üretim Destekleme Şefi Vahit Özkardaş, “Çiftçilerimize kışlık fide dağıtımı için burada bulunuyoruz.  İstanbul Büyükşehir Belediyemizin tarımsal üretime katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği çalışmada fideler çiftçilerimize hibe ediliyor. Bu çalışma çiftçilerimize can suyu oluyor.  Brokoli, karnabahar, kıvırcık marul, beyaz lahana, kırmızı lahana olmak üzere 6 çeşit fidelerimiz var. Çiftçilerimiz için verimli bir kış üretim süreci diliyoruz” dedi.

EKREM İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Konu ile ilgili Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Meltem Yücel Pir ise yaptığı konuşmasında “Çiftçilerimiz çok haklı. Bu ekonomik sistemde ne mazot yetiştirebiliyorlar, ne su fiyatları arttığı için suya ulaşabiliyorlar. Fidelerini dikmek istemiyorlar haliyle. Onlar fidelerini dikmezse peki bir nasıl besleneceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu bu fidelerimizi çiftçiye dağıtıyor ki eksinler, biçsinler biz de bunları sofralarımıza koyalım. Hem çiftçilerimiz kar etsin hem de biz doyalım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyoruz bu hususta. Burada, Gümüşdere’de 105 çiftçimize kışlık fide dağıtımı gerçekleştirmek bizim için çok anlamlı” diye konuştu.

45 SENEDİR BÖYLE BİR DESTEK GÖRMEDİK

Katkılarından dolayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür eden Gümüşdereli çiftçilerden Yücel Kara, “ Tarım üreticisi açısından üretim maliyetleri çok yükseldi. Bugün fide alıp ekemez hale geldik. Sayın Ekrem İmamoğlu’ndan Allah razı olsun. Onun sayesinde işler yürüyor şu anda burada. Köyümüz adına kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Erdoğan Gider ise” 40 yıldır çiftçilik yapıyorum. İmamoğlu olmasa biz zaten tarımı bırakacağız. Fideler çok pahalandı. Maliyet çok yüksek. Alıp ekemeyiz. Bir tek o bize destek oluyor” diye konuştu.  Çiftçilerden Özcan Erman, 45 senedir çiftçilik yaptığını ifade ederek,  “Bugüne kadar hiç böyle bir destek almamıştık. Sayın İmamoğlu’nun bizlere sunduğu bu imkanla biraz rahatladık.  Kendisinden Allah razı olsun. Bundan daha iyi bir hizmet olabilir mi? Başka türlü satın alıp bu kadar ürün ekemeyiz.” dedi.