HURDALAR HAYAT BULUYOR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

HURDALAR HAYAT BULUYOR

08.06.2017
Sarıyer Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) iş birliğinde hurda atıkların geri dönüşümüyle alakalı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ‘Hurdadan Sanata Heykel Sempozyumu’ başladı.

Çevreye duyarlılık ve geri dönüşüme katkı amacıyla her alanda faaliyet gösteren Sarıyer Belediyesi, Türkiye’nin ilk yeşil kamu binasını hayata geçirmesinin ardından çalışmalarına devam ediyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi ile gerçekleştirilecek proje kapsamında geri dönüşüme farkındalık yaratmak, genç sanatçıları desteklemek ve sanat adına başarılı yapıtlar ortaya koymak amacıyla ‘Hurdadan Sanata Heykel Sempozyumu’ düzenleniyor.

 

10 Haziran'da başlayıp 24 Haziran tarihine kadar devam edecek atölyelerde yapımına başlanan hurdadan heykeller, tamamlandıktan sonra sanatseverlerin ve çevre gönüllülerinin de beğenisine sunulacak.10 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da Sarıyer Belediyesi Kilyos Turban Tesisleri’nde başlayan sempozyumda yaklaşık iki haftadır çalışmalarını sürdüren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nden akademisyen Doç Dr. Bülent Çınar ile sanatçılar Büşra Körmük, Kağan Ezan, Mete Özyıldırım, Ömer Kasıyorum, Mert Çıkılmazkaya'nın eserleri Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen festivallerde sergilendikten sonra Sarıyerde yine belediye tarafından belirlenen alanlarda vatandaşların beğenisine sunulacak.

 

Görüntüler için: https://www.youtube.com/watch?v=Ratc4NM3s64&feature=youtu.be