HAYVANAT BAHÇESİ ÖYKÜSÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE | SARIYER BELEDİYESİ

HAYVANAT BAHÇESİ ÖYKÜSÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE

03.03.2016
Sarıyer Belediye Tiyatrosu, “Hayvanat Bahçesi Öyküsü" adlı oyunuyla Yıldız Teknik Üniversitesi - Beşiktaş Kampüsü’nde izleyicilerle buluştu.
Çoğunlukla Yıldız Üniversitesi Oyuncuları (YUO)‘nın izlediği oyun seyirclilere keyifli anlar yaşattı.

Oyun sonrasında, oyuncularımızla birlikte söyleşi yapan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, ekibimize eleştirilerini, tebriklerini ve teşekkürlerini sundular.

Edward Albe’nın yazdığı , M.Gökhan Bulut’un yönettiği  Hayvanat Bahçesi Öyküsü 2014 yılında prömiyerini gerçekleştirmişti. Oyun Alt-orta sınıfla, üst-orta sınıfın arasındaki çizginin belirsizliği ve çelişkisini anlatıyor. Bu anlatım, iki yalnız insan, Peter ve Jerry üzerinden somutlaşıyor. Hayata karşı öfkeli, adaletsizliklere karşı gelen Jerry ve düzene uyumlu hayat süren Peter arasında geçen bir dönüşüm hikâyesi.

Hayvanat Bahçesi Öyküsü
Orjinal Adı: The Zoo Story

Yazan: Edward Albee
Yöneten: M.Gökhan Bulut
Yönetmen Yardımcısı: Ekin Gündü
Işık Uygulama: Kemalettin Çetin
Efekt Uygulama: Tuvana Uçuk
Afiş Tasarım: Canan Yılmaz Genç
Fotoğraf: Burcu Göknar

Oynayanlar:
Peter: Çağrı Unan
Jerry: Tuna Öztunca

***Oyunda Nekropsi - Avi ve Son , J.S.Bach -Brendenburg 2. Concerto müzikleri kullanılmaktadır.