GÜMÜŞDERE'DEN İSTİNYE'YE RAMAZAN COŞKUSU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

GÜMÜŞDERE'DEN İSTİNYE'YE RAMAZAN COŞKUSU

10.07.2014

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeklerinde vatandaşlarla buluştu. Gümüşdere ve Kilyos Mahallesi'nde kurulan iftar sofralarına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdiler. Bir sofradan yemek yemenin, bir lokma ekmeği paylaşmanın önemini taşıyan Ramazan ayında bu geleneği yaşatmaya çalıştıklarını belirten Başkan Genç, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak niyetlerinin kabul olmasını temenni ederken, kendisine yoğun ilgi gösteren çocukları ve ailelerini uyuşturucu konusunda uyardı.

İki ayrı noktada kurulan iftar sofrasında vatandaşları yalnız bırakmak istemeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilk önce Kilyos meydanında, daha sonra ise Gümüşdere'de kurulan sofrayı ziyaret eden Başkan Genç, yaptığı konuşmada "Ramazan ayının sadece İslam alemine değil tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Paylaşmak olgusu, birlik ve beraberlik Türk toplumunun özelliklerinin en başında yer alır" dedi.

Sarıyer Belediyesi tarafından başlatılan uyuşturucuyla mücadele hakkında her platformda bilgi veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, aileleri bu konuda uyarırken, "Anne ve babaların çocuklarını iyi takip etmelerini ısrarla istiyorum. Bir uyuşturucu batağına düşmüş bir çocuğunuz varsa onu oradan kurtarma konusunda toplum olarak hep beraber hareket etmemiz gerekiyor. Çocuklar bizim geleceğimiz. Bununla mücadele edersek asıl görevimizi yerine getirmiş oluruz. Yarınımız olan gençlerimizin bu bataklığa düşmemesi, düşen çocuklarımıza ise ellerimizi uzatıp, kanatırcasına yukarıya çekmek toplum olarak boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.
 
SANAT SOKAKTA
 
Sarıyerliler, Bahçeköy'de kurulan sahnede Üç Günlük Dünya isimli tiyatro oyununu, İstinye Tersane alanında beyaz perdeye yansıtılan Düğün Dernek sinema filmini izleyerek Ramazan coşkusunu bir kez daha yaşadılar. Sarıyer Belediyesi Tiyatro ekibinin her akşam ayrı bir mahallede sahneledikleri oyun Bahçeköy'de de büyük beğeni kazandı. Bahçeköy Semt Evi bahçesinde sahnelenen oyuna mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterirken, İstinye Tersane alanını dolduran vatandaşlar açık havada sinema keyfini yaşadılar. Her akşam bir konsere ev sahipliği yapan İstinye'de başrollerini sinema dünyasının tanınmış isimlerinin paylaştığı komedi filmi Düğün Dernek izlendi. Çekirdeklerini, gazozlarını alan Sarıyerliler, filmi pür dikkat izleyerek, güzel bir akşamda açık havada film keyfini yaşadılar.