EÇADEM’Lİ ÇOCUKLARIN SİNEMA HEYECANI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

EÇADEM’Lİ ÇOCUKLARIN SİNEMA HEYECANI

11.03.2015

Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Koç Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM), bünyesinde eğitim gören engelli çocuklara sinema keyfi yaşattı. Sosyal yaşama adapte olmaları amacıyla TİM Maslak Sineması’na götürülen ve 7 Cüceler filmini izleyen engelli çocuklar ekrana yansıyan görüntüler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Türkiye’de ilk defa engelli çocukların yanı sıra anneleri ve kardeşlerinin bakım ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için Sarıyer’de açılan EÇADEM’de eğitim gören engelli çocuklar, hayatlarında ilk defa beyaz perdeyle karşılaştılar. Eğitmenleri eşliğinde sinemaya gelen engelli çocuklar  heyecanlı ve mutlu olduklarını dile getirdiler.

Sinema deneyimi yaşayan çocukların heyecanlı olduklarını ve bu tarz etkinliklerin devam edeceğini belirten EÇADEM Müdürü Güler Başaran, “Çocukların çoğu hayatlarında ilk defa sinemaya gidiyorlar. Aileleri için de güzel bir deneyim oldu. Onlarda büyük bir merakla çocuklarının verecekleri tepkileri bekliyorlar. Amacımız çocukların sosyalleşmelerini sağlamak ve desteklemek olduğu için bu etkinlikte onlar için faydalı oldu” dedi.