ÇEVRE GÜNÜ’NDE DOĞA TEMİZLİĞİ | SARIYER BELEDİYESİ

ÇEVRE GÜNÜ’NDE DOĞA TEMİZLİĞİ

05.06.2020
Sarıyer Belediyesi, Gapa, SPX mağaza, Macera Sever programı ve Haliç Üniversitesi öğrencileri Dünya Çevre Günü’nde doğayı plastikten arındırma konusunda farkındalık yaratmak için Sarıyer Kısırkaya Plajı'nda bir araya geldi. Etkinlikte bir saate yakın sürede onlarca torba çöp toplandı.

Sarıyer Belediyesi ve Macera Sever grubu, iş birliği yaptığı paydaşları ile Dünya Çevre Günü’nde buluştu. Amacın pandemi döneminde insanları motive etmek ve doğayı sevdirmek olduğu etkinlikte Kısırkaya Plajı denizden gelen ve ziyaretçilerin bıraktığı atıklardan arındırıldı. Etkinliğin pandemi dolayısı ile az sayıda insanla gerçekleştirileceği bilgisini veren “Macera Sever” program sunucusu Orkun Olgar düzenlenen etkinliğin farkındalık yaratmanın yanı sıra plastik atıklara karşı bir savaş başlatılması için teşvik amacı taşıdığına da değindi. Olgar, sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul’un en güzel sahillerinden biri olan Sarıyer Kısırkaya’dayız. Doğal bir güzellik içerisindeyiz ama her yer plastik. Atalarımız bize çok güzel miraslar bıraktı hem tarihi hem doğal anlamda ama bizler geleceğimize plastikten başka bir şey bırakamayacağız. Eğitim bu noktada çok önemli. İnsanlar neye nasıl zarar verdiğinin farkında değil. Ben insanlarımıza anlatıldığı takdirde duyarlı olacakları konusunda inanıyorum. Bize dönüşler her zaman çok olumlu, bu hareketin giderek daha da büyümesini istiyoruz.”