CANLAR SOFRASINDA ORUÇLAR LOKMA İLE AÇILDI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

CANLAR SOFRASINDA ORUÇLAR LOKMA İLE AÇILDI

03.11.2014

Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi, Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen Kerbela etkinliği ile kapılarını Sarıyerlilere açtı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, deyişler eşliğinde Kerbela’nın anlatılmasıyla devam etti.

Muharrem ayı dolayısıyla oruç tutan vatandaşlar lokma ile oruçlarını açtı, dualar eşliğinde ikram edilen aşureden tattı. Etkinlik programı kapsamında salondaki yerini alan vatandaşlar, Bağlama Sanatçısı Coşkun Karademir ve Emirhan Kartal’ın müziğiyle, Tiyatro Sanatçısı Hasan Şahintürk’ün sesinden Kerbela olayının anlatıldığı dinletiyi gözyaşlarıyla dinlediler.

Başkan Genç, yüzlerce canın katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmayla gönüllere seslendi

Genç; “ Kerbela olayı, insanlık adına yapılmış dünyanın en büyük katliamıdır. Çok savaşlar oldu, milyonlarca insanlar öldü ve hala ölüyor. Yaşam dünyada insanın var olduğundan beri ders verici olmuştur. Yaşamdan ders çıkarmak gerekir. Sevgi, dostluk ve barış her zaman önde tutulmalı ve hiç unutulmamalıdır. Hizmetlerinizin kabul olmasını diliyorum. Bu ay hizmet ayıdır, gecesinden gündüzüne o matemin hissedildiği aydır. Bugüne kadar 1300 yıldır devam ediyor olmasına rağmen unutulmamasıdır. Bugünün yad edilmesi anlamında matemi hep birlikte paylaştığınız için canı gönülden saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirilen ‘’Deyişler Eşliğinde Kerbela ve Muharrem Ayı’’ etkinliğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Sanatçı Müjde Ar, Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, CHP eski İstanbul Milletvekili Sacit Yıldız, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Sarıyerli vatandaş katıldı.
  

 

Sarıyer TV'den İzlemek İçin Tıklayınız.