Büyükdereliler İnanç Günü’nde buluştular | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Büyükdereliler İnanç Günü’nde buluştular

27.10.2013

Sarıyer Büyükdere’de yaşayan ve farklı dinlere mensup vatandaşlar düzenlenen etkinlikte bir araya geldiler. Büyükdere Güzelleştirme Derneği ve Sarıyer Belediyesi tarafından Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi bahçesinde düzenlenen İnanç ve Barış Günü’ne Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra inanç önderleri ve Büyükdere yaşayanları katıldılar. Dinlerin temsilcilerinin inançların bir arada yaşamanın güzelliğinden bahsettiği etkinlikte konuşma yapan Başkan Genç, “En önemlisi birbirimizle olan gönül köprümüzdür” dedi. 

İnanç ve Barış Günü’ne ev sahipliği yapan Büyükdere Çevre Kültür ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Filiz Kayıkçı, Büyükderelilerin tüm dünyaya örnek olduğunu belirtirken,  “İmparatorluktan Cumhuriyete geçme sonrasında dünya devleti olma tutkusuyla yaşanan değişikliklerin aşamaları olağanüstü bir kültürel mozaik yarattı. İnaçları ve kültürleri buluşturan İstanbul’da yaşıyoruz. Zaman içinde yıpranıp çöken sinagog hariç, iki cami, dört kilisede inanç ve kültürlerini yüzlerce yıl saygıyla sürdüren Büyükdereliler, tüm dünyaya örnek olacak niteliktedirler” dedi.
 
Büyükdere Cami İmamı Ömer Bektaş, Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Ebu Zeyit Sait Kıral, Büyükdere Ermeni Kilisesi Vakfı Yöneticisi ve sanatçı Müber Terziyan’ın oğlu Berk Terziyan,  Büyükdere yaşayanı Hikmet Öziş yaptıkları konuşmalarda farklı inançların bir arada yaşamasının önemine değindiler. Birlik ve beraberliğin önemli olduğunun altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Doğruluklar, yanlış insanların eline geçtiğinde çok ciddi zarar görürler diyor. Doğruluğu, doğru insanlar tarafından yanlışların eline geçmeyecek şekilde kıymetini bilerek kullanmak zorundayız” şeklinde konuştu.