BAŞKAN GENÇ, ÇOCUKLARA BELEDİYEYİ ANLATTI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

BAŞKAN GENÇ, ÇOCUKLARA BELEDİYEYİ ANLATTI

03.05.2017
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 160 öğrenciyi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ağırladı. Belediyenin işleyişi hakkında Başkan Genç’ten bilgi alan minikler, Cumhuriyet için hep bir ağızdan barış çığlığı attılar.

Özel Dr. Natuk Birkan İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'i ziyaret etti. Sosyal Bilgiler dersinde ‘İnsanlar ve Yönetim’ konusu kapsamında belediye başkanından bilgi almaya gelen 160 öğrenci, belediyenin ne demek olduğunu ve faaliyetlerinin neler olduğunu ilk ağızdan dinlediler.

 

Yaşamın kolaylaştırılması anlamında çalışıyoruz

 

Öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Genç, toplantıya kendisini tanıtarak başladı. ‘Belediye başkanı nasıl olunur? meclisin görevleri nelerdir?’ gibi soruları ele alan Başkan Genç, belediyenin faaliyetlerini anlatarak şu şekilde konuştu;

 “Sarıyer Belediyesi’nin yaklaşık 2000 civarında çalışanı var. Size tüm alanlarda hizmet vermeye çalışıyoruz. Yol, su, elektrik gibi ‘olmazsa olmazlar’ın dışında birçok faaliyet yürütüyoruz. Çöpten dönüşümlerle kazanç elde ediyoruz. Engellilerle ilgili projelerimiz var. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için çalışıyoruz. Okullara lojistik anlamda destek sağlıyoruz. Çocuk gündüz bakımevleri, gençlik eğitim merkezleri ve Sarıyer Akademi olarak her yaştan çocuğa eğitim veriyoruz. Sportif alanlarda olmaya çalışıyoruz. İyi bir rehabilitasyon merkezimiz var. Sokak hayvanlarını tedavi ediyor, aşı ve kısırlaştırma işlemleri yapıyoruz. Yeşil alanları korumaya çalışıyoruz.  Doğanın yeşil olduğu alanlarda yaşam çok daha iyi. Bizler İstanbul'un diğer ilçelerine nazaran şanslıyız. Yaşamın kolaylaştırılması anlamında çalışıyoruz.”

 

Tekrar aday olacağım

 

Belediye başkanlığının bir meslek olmadığını belirten Genç, “Belediye başkanlığı halka hizmet etmek için gönüllü olarak üstlenilen bir görevdir. Tekrar aday olacağım ve umuyorum 5 yıl daha başkanlık yapacağım” dedi.

 

Bu çığlığı asla unutmayın

 

Çocuklardan huzurlu bir dünya için, Atatürk için ve Cumhuriyet için hep bir ağızdan barış çığlığı atmalarını isteyen Genç, ‘Bana motivasyon kaynağı oldunuz, bu çığlığı asla unutmayın’ diyerek toplantı sonunda çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Çocuklardan soru yağmuru

 

Başkan Genç’i yakından tanıma fırsatı bulan çocuklar konuşmanın ardından merak ettikleri soruların cevaplarını da buldular.

İşte merak edilen sorular ve cevaplar..

 

 

*Her mahallede deprem toplanma alanları var mı?  İnsanlar bu konuda bilinçli mi?

 

Bizim doğal toplanma alanlarımız yani parklarımız var. İnsanlar buraları tabii ki biliyorlar. Deprem sırasında toplanma alanlarının en önemlisi ulaşılabilir olması.

 

*Sarıyer’deki parklar yeterli mi?

 

Boş bulduğumuz her yeri park yapmaya çalışıyoruz. Parklar özellikle hem çocuklar hem de yaşlılar için çok önemli. Sarıyer’de 500 civarında park var, bunun 300’e yakını bizim dönemimizde yapıldı. Parklar ortak alanlarımız ve temiz tutmalıyız. Bu konuda siz çocuklar çok daha fazla duyarlısınız. Sizlerden ricam büyüklerinizi debu konuda ikaz etmeniz.

 

*Sokak çocukları için neler yapıyorsunuz?

 

Eğitimlerine destek oluyoruz. Sokakta çok büyük bir tehlike var; uyuşturucu. Kullanım yaşı giderek küçülüyor. Buralara müdahalelerde bulunuyoruz. Spor alanları açıyoruz.  Suriyeli çok sayıda vatandaş var. Türkçe öğrenmeleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz, onları okula hazırlıyoruz.