BARIŞ ALANINDA KOLLAR DOSTLUK İÇİN KENETLENDİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

BARIŞ ALANINDA KOLLAR DOSTLUK İÇİN KENETLENDİ

01.07.2015

Sarıyer Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında İstinye Tersane alanında Apolas Lermi, Hikmet Karadeniz ve Ahmet Mercan sahne aldı. Anadolu'nun dört bir yanından ezgileri taşıyan türkülere hep bir ağızdan eşlik eden Sarıyerliler, çekilen halayda, oynanan horonda birbirlerine kenetlendiler. 

Temmuz ayının ilk günü düzenlenen konserde Hikmet Karadeniz ve Ahmet Mercan ilk olarak sahneye çıktılar. Sarıyerlilerle buluşmak için Ankara'dan gelen Karadeniz ve Mercan, yıllarca dillerden dillere dolaşan türküleri seslendirdiler. 
 
Karadeniz müziğinin genç seslerinden biri olan Apolas Lermi, hayranları tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak'ta yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri anan Lermi, Sivas yöresine ait bir türkü seslendirdi. Konser sırasında cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çeken Apolas Lermi hayranları, gecenin sonunda söylenen şarkılarda yerlerinde duramayarak horon oynadılar. 
 
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç adına sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Genç, Barış, Huzur ve Hoşgörü Alanı'nı ziyaret ederek, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi, alanda satış yapan esnafla sohbet etti.

 
Kalenderüstü'nde yurttaşlarla sahur
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ramazan Ayı süresince vatandaşlarla sahur sofralarında buluşmaya devam ediyor. 
 
Haftada en az iki kez düzenlenen sahur yemeği programı kapsamında Kalenderüstü Mahallesi Zabit Efendi Çıkmazı’nda mahalle halkıyla sahur sofrasında buluşan Başkan Genç, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. İlk defa mahallece bir sahur programı yaptıklarını ve bunu da bir belediye başkanı öncülüğünde yapmanın heyecanı içinde olduklarını vurgulayan vatandaşlar Başkan Genç’e teşekkür etti. 
 
20 yıldan beri ilk kez bir belediye başkanının kutsal bir ayda ve bir sahur ziyaretiyle mahallelerini ziyaret etmesinin kendileri için mutlu bir sürpriz olduğunu ifade eden vatandaşlar, hep birlikte tutacakları oruç için niyet ettiler.
 
Başkan Genç’e sahur programında Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ve Meclis Üyesi Veysel Yeşil eşlik etti.