BABALAR ‘TESCİLLENDİ’ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

BABALAR ‘TESCİLLENDİ’

21.05.2017
Sarıyer Belediyesi ve AÇEV işbirliğinde uygulanan ‘Baba Destek Programı’na katılan gönüllü babalar sertifikalarını çocuklarının elinden aldı. Çocuk bakımı ve eğitimi konusunda bilinçlenen babaları eşleri de yalnız bırakmadı.

Sarıyer Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ortaklığında, babaların çocuk gelişiminde aktif rol alması amacıyla ‘Baba Destek Programı’ uygulandı. 10 Hafta süren eğitim sonrasında sertifikalarını çocuklardan alan babalar duygusal anlar yaşadı. Çocuk yetiştirme becerilerini program yardımıyla geliştiren babalara anneler de destek oldu. Sertifika törenine aileleriyle birlikte gelen babalar günün anısına  ‘İlk İş Babalık’ yazan tişörtlerini giydi. Program boyunca babalarının kucağından inmeyen minikler sertifikalarını babalarına vererek, mutlu anladı yaşadı.

 

Çocuklar gibi oyunlar oynadık

 

Eğitim süresince keyifli anlar yaşadığını anlatan AÇEV Eğitmeni Burçin Özkan: “Ben her derse heyecanla geldim. Burada çocuklar gibi oyunlar oynadığımız zamanlar da oldu. Program boyunca keyifli anlar yaşadık. Babalara destek olan annelere de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Aileler duygularını dile getirdi

 

Program sayesinde çok şey öğrendiğini ifade eden Mehmet Kılıç: “ Ben bu programa başlayınca diğer çocuklarıma çok haksızlık ettiğimi düşündüm ve bunu kendilerine de söyledim. Keşke genç babaların yerinde olsaydım daha iyi olurdu. Çok pozitif bir ortamda eğitim aldık” diyerek babalar için yazdığı şiiri okudu.

 

Anneler adına teşekkür konuşması yapan Yeşim Duru: “Biz anneler olarak bu eğitimden çok faydalandık. Her hafta eşlerimizden yeni şeyler öğrendik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Her şeyi babamla birlikle yapıyoruz

 

Etkinlikte babasıyla ilgili konuşan minik Alisa Hanağası “Babam okula başladığından beri her şeyi beraber yapıyoruz. Kitap okuyoruz. Tüm babaların okula gitmesini istiyorum. Babamı çok seviyorum” diyerek büyük alkış aldı.

 

Bu anın tadını çıkarın

 

“Sizler buraya kadar gelmeseydiniz biz bu işi başaramazdık” diyerek duygusal anlar yaşadığını ifade eden Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem: “Çok güzel bir şey yaptınız ve çocuklarınızla birlikte bu anın tadını çıkarın. Zaman çabuk geçiyor ve çocuklarınıza zaman ayırın. Başka babalarında bazı şeylerin farkına varması için elimizden geleni yapalım” dedi.

 

Program nasıl uygulanıyor?

 

Eğitimlere katılan annelerin taleplerinden ve babaların çocukların gelişimindeki öneminden yola çıkarak geliştirilen program 15’er kişilik baba gurupları oluşturularak, haftada bir gün 2 saatlik oturumlar halinde uygulanıyor.  Her hafta farklı bir konunun işlendiği uygulamada; ‘babanın çocuk gelişiminde rolü, aile tutumları, çocuğu dinleme ve anlatma, olumlu davranış geliştirme, çocuğun bilişsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve cinsel gelişimi, okul-arkadaşlar ve baba, çocukla kaliteli zaman geçirme ve oyun, yaşam zorlukları ve baba, çocuğun sorumluluk kazanması ve cinsel sağlık’ gibi konular masaya yatırılıyor. Daha sonra babaların eşlerine de iki oturum yapılarak program annelere de ulaştırılıyor. Çayırbaşı Çocuk Gündüz Bakımevi’nde başlayan eğitim sırayla diğer şubelerde de devam edecek.