4 BİN 460 ÇOCUK KARNE ŞENLİĞİ’NDE | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

4 BİN 460 ÇOCUK KARNE ŞENLİĞİ’NDE

04.02.2020
Yarıyıl tatilinde hem sanatla hem de sporla içi içe zaman geçiren 4 bin 460 Sarıyerli öğrenci karne şenliğiyle dönemin yorgunluğunu atarak, sömestrın tadını çıkardı.

Sarıyer Belediyesi karnelerini alan öğrencilerin tatil sevincine ‘Karne Şenliği’ ile ortak oldu. Okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından çocukların sömestr boyunca kaliteli vakit geçirebilmeleri ve eğlenebilmeleri amacıyla tiyatro gösterimleri ve Karneni Getir Havuzda Yüz etkinliği düzenlendi. Yarıyıl Şenliği için zengin bir program hazırlayan Sarıyer Belediyesi’nin 14 gün boyunca devam eden Karne Şenliği’nde Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi, BKSM ve Rauf Denktaş Kültür Merkezi dışında Sarıyer Belediyesi SARFİT Spor Tesisi’nin kapıları da öğrencilere ücretsiz olarak açıktı.

ÇOCUKLARIN BEĞENİSİ KAZANILDI

Gerçekleşen tiyatro şenliğinin yanı sıra çocuklar için 3 kültür merkezinde 2'si sinema 7 tiyatro oyunu olmak üzere toplam 9 gösterim yapıldı. Bu gösterimlerin tümü 3 bin 648 öğrenciye ulaştı. Tiyatro etkinlikleri çocuklara dağıtılan eğlenceli maskelerle daha da renkli hale geldi. Çocukların beğenisini kazanan oyunların büyük bir bölümü Sarıyer Belediye Tiyatrosu ekibine aitken biri Ayfer Alkya diğeri Çolpan İlhan & Sadri Alışık tiyatrosu olmak üzere iki oyun da dışarıdan geldi. Bunun yanı sıra toplam 812 öğrenci Sarıyer Belediyesi SARFİT Spor Tesisi havuzundan yararlandı.