"AMACIMIZ TÜM MAHALLELERDE TAPU VERMEK" | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

"AMACIMIZ TÜM MAHALLELERDE TAPU VERMEK"

26.10.2018
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve teknik ekibi vatandaşları 3194 sayılı İmar Kanunu’na ilave edilen imar barışı konusunda yaptığı bilgilendirme toplantılarının sonuncusunu Bağlar Mevkii'nde gerçekleştirdi. Tapu almanın tek yolunun tapu tahsis belgesinden geçtiğini söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Amacımız tüm mahallelerde tapuları vermek” dedi.

Sarıyer’in kanayan yarası mülkiyet sorununun çözümü için göreve geldiği günden bu yana çalışmalarını sürdüren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ekibi imar barışı yasasının son başvuru tarihi olan 31 Ekim’e günler kala bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Yaklaşık 4 aydır mahalle mahalle dolaşarak yasa hakkında vatandaşı bilgilendiren ekip dün akşam gerçekleşen son toplantıda Yeniköy Bağlar Mevkii sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda yasanın kapsamı ve Sarıyer’i nasıl etkileyeceği konusunda vatandaşa bilgiler veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Ama bu yasa tapu tahsis belgesinin bize sağladığı avantajların binde birini bile sağlamıyor” dedi.

HEDEFİMİZ TÜM MAHALLELERDE TAPULARI VERMEK

Toplantıda konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “İmar Barışı diye bir kanun çıktı. Tüm mahallelerde pankartlar asıldı. Ama bu yasa tapu tahsis belgesinin bize sağladığı avantajların binde birini bile sağlamıyor. Yasanın hiçbir yerinde tapu kelimesi geçmiyor. Hazine arazileriyle alakalı bir satıştan bahsediliyor ama bu satışın nasıl gerçekleştiği konusunda hiçbir bilgi yok. Yapı kayıt belgesi arsanızı değil arsanızın üzerindeki yapıyı kaydediyor. Bu belge ile evinize tadilat yapma imkanınız yok, yıkıp yeniden yapma imkanınız yok. Basit tadilat işlemleri bile yapılamıyor. Elimizde devletin verdiği kapı gibi bir belge var, Tapu Tahsis Belgesi. Bu belgenin geçerli olup olmadığıyla alakalı birçok sansasyon var ama bu belgeler geçerli. Siz elinizdeki bu tapu tahsislere sıkı sıkı sarılmalısınız. Biz 2981 sayılı yasaya istinaden Ayazağa’da 100’e yakın vatandaşımıza tapularını verdik. Hedefimiz tüm mahallelerde bunu yapmak” dedi.