MODEL BM KONFERANSI YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ'NDE | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

MODEL BM KONFERANSI YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ'NDE

14.04.2017
Cağaloğlu Anadolu Lisesi organizasyonu ve Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde, katılımcı lise veya üniversite öğrencileri tarafından önemli dünya sorunlarının tartışılıp çözülmeye çalışıldığı, Birleşmiş Milletler organlarının ve komitelerinin canlandırıldığı konferansların ilk gün oturumu bugün Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene 400 öğrenci katıldı

Yaklaşık 35 okuldan, 267 öğrencinin delege görevinde katılacağı MBM (Model Birleşmiş Milletler) konferansları açılış törenine; Cağaloğlu Anadolu, İstanbul Erkek, Kabataş, Galatasaray, Vefa, Kartal İmam Hatip, Kadıköy Anadolu ve Alman Lisesi’nden 400 öğrenci katıldı. Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Turgay Çırak tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Işıl Dereli ve Ahmet Burak Erdoğan, konferansların amacını ve  hedeflerini anlattı. 7 Komiteden oluşan gruplara ayrılacak olan öğrenciler, göçmen krizi, Doğu-Batı entegrasyonu ve kültürel mirasın korunması gibi konular hakkında görüş ve projelerini sunacak. 

Uluslararası geçerli sertifika verilecek

Katılımcılarının, konferansta temsil edecekleri ülkenin dış politikası ve konferansta tartışacakları konudaki görüşü üzerine detaylı araştırmalar yaparak hazırlandıkları MBM (Model Birleşmiş Milletler) konferansları, her yıl çoğu ülkede birçok lise ve üniversite tarafından uluslararası platformda gerçekleşiyor. Bu yıl Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Sarıyer Akademi’den de öğrencilerin katıldığı konferanslarda verilecek katılım sertifikaları uluslararası alanda birçok üniversitede öğrenci alımlarında veya özellikle yurt dışında bazı iş kollarında aranan özellikler arasında.