Sarıyer TV
contetns
BALIKÇILARIN SORUNLARI SARIYER’DE ELE ALINDI
  21.08.2019
Avlanma sezonunun başlamasına sayılı günler kala balıkçılar, kooperatifler, akademisyenler, yetkili kurumlar ve sivil toplum kuruluşları balıkçılığın bütün sorunlarını masaya yatırmak üzere Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda bir araya geldi. Marmara Denizi dibinin çamurla kaplanmasından dolayı balıkların yaşam alanının tehlikeye girmesinin getirdiği problemler, toplantıda dikkat çeken detaylar arasında yer aldı.
SARIYERLİLER HACIBEKTAŞ’TA
  16.08.2019
Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür turları kapsamında, büyük Türk düşünürü ve Bektaşi tarikatı kurucusu Hacı Bektaş-i Veli’yi anma törenleri için Sarıyerliler Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine hareket etti.
KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANINA TAM NOT
  15.08.2019
İstanbul Valiliği başkanlığında kurulan Kurban Komisyonu tarafından kurban satış ve kesim yerlerine yönelik yapılan denetlemelerde Sarıyer Belediyesi tam not aldı. Vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Sarıyer Belediyesi, Vali yardımcısı Hulusi Doğan tarafından örnek gösterildi.
AKADEMİ ÖĞRENCİLERİ YİNE GURURLANDIRDI
  09.08.2019
Sarıyer Akademi (Sarıyer Belediyesi Destek Eğitim Kursu)’de üniversite sınavlarına hazırlanan 185 öğrenci en köklü üniversitelere yerleşti. YKS'de büyük başarı elde eden öğrencilerden 48’i mühendislik fakültesi, 12’si tıp fakültesi, 13’ü hukuk fakültesini kazandı.
SARIYER BAYRAMA HAZIR
  07.08.2019
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıllarda, İstanbul genelinde yaptığı “Kurban Kesim Yerleri Denetimleri”nde, Sarıyer Belediyesi başarılı görülmüştü. Belediye her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı süresince sınırsız hizmet ile vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlamaya hazır.
EVDE SAĞLIK HİZMETİ 4 BİN HASTAYA ULAŞTI
  06.08.2019
Sarıyer Belediyesi, 'Evde Sağlık Hizmeti’ kapsamında 2019 yılı içerisinde evden çıkamayacak olan bin hastaya ulaşarak, tedavi uyguladı.
BU TATİLDE ENGEL YOK
  01.08.2019
Sarıyer’de yaşayan engelli çocuklar ve aileleri için düzenlenen yaz kampında, hem çocuklar hem de onları bir an olsun yalnız bırakamadığı için sosyal hayata katılamayan aileleri gönüllerince eğlendi.
DOĞA VE HAYVAN DOSTU BELEDİYE
  31.07.2019
Sarıyer Belediyesi, semtin 24 ayrı noktasına kurduğu mamamatikler sayesinde sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine destek oluyor. 5 yıl önce hayata geçirilen projeyle dostlarımızın yeme içme ihtiyacı karşılanırken geri dönüşüme de katkı sağlanıyor.
KURBAN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
  31.07.2019
Sarıyer’de kurban satışları başladı. Bayram öncesinde kurbanlıkların sağlıklı bir ortamda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli hazırlıklar tamamlanırken, alanı ilk ziyaret eden kişi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç oldu. Maden Mahallesi'nde kurulan kurban alanını gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Genç, belediye çalışanları için kurban seçti.
HAYAT KURTARAN ÖNERİLER
  30.07.2019
Yaz mevsiminde boğulma olaylarında artış gözleniyor. Özellikle çocukların ve yüzme bilmeyenlerin tedbir almadan suya girmesi, tatsız sonuçlarla karşılaşılmasına yol açıyor. Bu tür olayların önüne geçebilmek için SARFİT Müdürü Murta Kaya boğulma vakalarında hayat kurtaran önerileri paylaştı.