Sarıyer TV
contetns
KADIN HAKLARI TEHLİKE ALTINDA
  11.12.2019
Sarıyerli kadınlar Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Sanat ve Kadın” paneliyle bir araya geldi. Fatma Çiğdem Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ve Semra Dinçer ile Seda Kaya Güler’in konuşmacı olarak katıldığı panele, Sarıyerli kadınların ilgisi yoğun oldu. Panelde konuşulan konuların temelinde kadın haklarının tehlike altında olması vardı.
SPOR TUTKUSUYLA HAYATA TUTUNDU
  10.12.2019
Geçirdiği ameliyat sonrası felç kalan Sevtap Satır, kardeşinin teşvikiyle tanıştığı SARFİT ile hayatını değiştirdi. Yıllarca dışarı çıkmadan hayatını devam ettiren Satır, şimdilerde tüm işlerini tek başına halledebildiği için çok mutlu. Genç kadının SARFİT Spor Tesisi ile değişen hayatı herkese örnek olacak cinsten.
ÇOCUK HAKLARI FESTİVALİ SONA ERDİ
  07.12.2019
Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği 6.Çocuk Hakları Festivali sona erdi. 'Hepimiz Eşitiz, Birlikte Güzeliz' temasıyla gerçekleşen festivalde çocuk hakları şiir, müzik ve dans ile anlatıldı. İki gün boyunca devam eden festivale bin 500’e yakın çocuk, aile ve eğitmen katıldı.
BU FESTİVAL TÜM ÇOCUKLAR İÇİN
  06.12.2019
Sarıyer Belediyesi 2014 yılından bu yana Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği Çocuk Hakları Festivali’nin 6.sını, Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Çocuk haklarını koruyan ve savunan bir yaşam kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için yapılan festival ilk gününde 10 okuldan 700’e yakın çocuğu misafir etti.
YILLAR ÖNCE BAŞLAYAN MÜCADELE MECLİSTEN GEÇTİ
  06.12.2019
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Sarıyer’de binlerce mahalleliyi ilgilendiren Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmesine karar vermesinin ardından hazırlanan Islah İmar Planları, Sarıyer Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçerek İBB Meclisi’ne iletildi.
KADINLAR SİYASETTE VAR OLMALI
  05.12.2019
Dünya Kadın Hakları Günü ve aynı zamanda Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. Yıldönümünde Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde ‘Türk Kadınının Siyasetteki Yeri’ paneli düzenlendi. Panelde konuşmacılar, kadınların siyasette var olması sağlanmalı mesajı verdi.
HER ŞEY ENGELSİZ SARIYER İÇİN
  03.12.2019
Engelli vatandaşların toplumdaki varlığını ve ihtiyaçlarını gözeterek yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışmalarını sürdüren Sarıyer Belediyesi, 3 Aralık Engelliler Günü’nde bir sunum gerçekleştirdi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’de yapılan etkinlikte, 2009 yılından bu yana engellilere yönelik hizmetler anlatılırken, 2020 vizyonu da masaya yatırıldı.
KÖYLER BÖLGESİNE MÜJDE
  29.11.2019
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Köyler Bölgesi’nde bulunan 12 mahalle için İSKİ Atık Su Daire Başkanı Mahmut Kahraman ile bir araya geldi. Bölgede gerçekleşecek 2 adet arıtma tesisini hayata geçirmek üzere yapılan toplantıdan çıkan sonuç mahallelileri sevindirdi.
ÖĞRETMENLER YEMEKTE BULUŞTU
  26.11.2019
Öğretmenler Günü’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçede görev yapan eğitimcileri yemekte ağırlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç gecede yaptığı konuşmada eğitimcilerin sorunlarına değinerek, “Eğitim bir ülkenin geleceğidir” dedi.
ÇALIŞANLAR KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI SOKAKTAYDI
  25.11.2019
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde istatistikler acı tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. Sarıyer Belediyesi’nin kadın çalışanları giderek artan erkek şiddetine tepki için ellerinde döviz ve pankartlarla Büyükdere Caddesi’ne yürüdü.