2024 Mayıs Ayı Tiyatro Oyunları | SARIYER BELEDİYESİ
2024 Mayıs Ayı Tiyatro Oyunları

Rezervasyon İçin Lütfen Tıklayınız...

ÖNEMLİ UYARILAR!

* Boğaziçi Kültür Sanat Merkezindeki oyunlarımız için koltuk numaralarınız cep telefonlarınıza SMS ile gelecektir. Salona girişte gösterilecektir. Lütfen SMS’i silmeyiniz.

* Her T.C Kimlik Numarasıyla en fazla 3 bilet alınacaktır.

* İzleyicilerimizin oyun saatinden 20 dakika önce salonda yerlerini almaları gerekmektedir.

* Rezervasyon iptalleri E belediye üzerinden başvuru iptal kısmından https://ebelediye.sariyer.bel.tr/etkinlikveaktiviteyonetimi/etkinlikkatilimsorgulama veya en geç oyundan 1 gün önce mesai saatleri içerisinde 444 1 722 çağrı merkezi üzerinden (09:00-17:00) yapılmalıdır.

18-22-25 Mayıs'ta sahnelecek oyunların rezervasyonları 10 Mayıs saat 10.00 itibariyle açılacaktır.

Üç Dahi / Sarıyer Belediye Tiyatrosu

3 Mayıs

Yer: Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi

Yaş: +13

Yazan: Kerem Kobanbay

Yöneten: Çağrı Unan

Yönetmen Yardımcısı: Özden Işıltan

Reji Asistanı: Asena Topalalioğlu

Işık-Efekt Uygulama: Ebru Arslan, Ertunç Bayram

Afiş Tasarım: Onur Balcı

Video Kurgu:  Sarıyer Kültür Sanat

Oyun Konusu:

Paranoid şizofreni bir müzisyen, obsesif kompulsif bozukluğu olan bir bilim adamı ve otizm spektrum bozukluğu olan bir medyum… Bu üç dahi kapalı tutuldukları klinikte gizli bir deney üzerinde çalışmaktadırlar. Kliniğe yeni atanan başhekim onları anlamaya çalışmakta, baş hemşire, kat hemşiresi ve hastabakıcı ise bir işler çevirmektedir. Kimsenin kimseye güvenmediği bu klinikte, işler git gide sarpa sarar ve içinden çıkılmaz bir hal alır.

Oynayanlar:

Semih: Ekin Gündü

Muzaffer: Serkan Aynacı

Neyzen: Çağrı Unan

Siyami: Okan Sağlam

Adile: Ayfer Bekiroğlu

Mualla: Kübra Şahin

Semiha: Muhteşem Anlar

Seslendirme: Kerem Kobanbay

Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler / İstanbul Üniversitesi Tiyatro Kulübü

7 Mayıs

Saat : 20.00

2 Perde / 1 saat 45 dk

Yaş : +13

Yer: Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi (BKSM)

Oyuncular: Yunus Emre Salış – Öykü Küçük

Oyunun Konusu

Evlilik üzerine bir oyun olan Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler, “kentli”, “orta sınıf” çoğunluğun “normal” dünyasının sınırları içerisinde geçer. Suç işlemek için seri katil olmaya gerek yoktur. Bir kadınla bir erkeğin evliliğinde yeteri kadar suç bulmak hiç de zor değildir.Acıyla yoğrulmuş bir oyun olan Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler, “acı”yı göze alabilme yürekliliğini gösterebilenlere “umut” vaat eder. Tüketmek yerine çoğaltmak, yok etmek yerine var etmek, öldürmek yerine yaşatmak kavramlarına sahip çıkmak gerektiğini savunur.

Oyun Arası Oyun / Sarıyer Belediye Tiyatrosu

Kürklü Adam: Ufuk Mubayacioglu
Kendini Bıçaklayan Kadın: Goncagül Samanli
Boğulan Kadın: Aslisan Torun
Koro: Ayşe Gezer - Leyla Takak- Olcay Açıkgöz- Melda Küsmez- Hasibe Saraç- Goncagül Samanli- Esme Sarıtaş- Aslisan Torun--Ufuk Mubayacioglu-- Sonay Çolak- Esme Sarıtaş- Emre Can Tatlıcı

Oyunun Konusu
Anton Cehov’un "Aksırık adlı oyununu uyarladık ülkemize. Araya bir de " Herkes çıldırmış olmali ya da başka çare yok" adlı iki kısa oyun ekledik. Siradan bir aksırma olayının ne kadar büyüyebilecegini göreceğiz oyunumuzda. Ve yasamak için ne yapmak zorunda olduğumuzu düşüneceğiz. Traji komik iki oyun ve iç içe.

Ay Carmela / İstanbul Üniversitesi Tiyatro Kulübü

22 Mayıs

Tek Perde
Yaş: +13

Yer: Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi ( BKSM )

Oynayanlar:

Oyunun Konusu

İspanya iç savaşında Franco rejimi tarafından rehin alınan iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino istemedikleri bir gösteriye zorlanırlar. Bu süreçte yaşadıkları olaylar nedeniyle birbirlerini, evliliklerini, sevgilerini, savaşı sorgularlar.

OYUNUN ADI: Orada Kimse Var mı? (2023) (2 Perde) (+7 Yaş)

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifYAZAR: Cem Yalın

YÖNETEN: M. Gökhan Bulut

REJİDEN SORUMLU YÖNETMEN YARDIMCILARI: Ertunç Bayram – Olcay Açıkgöz

TEKNİK İŞLERDEN SORUMLU YÖNETMEN YARDIMCISI:

Melda Küsmez

KOSTÜM TASARIM: Ayfer Bekiroğlu – Nur Tezel

DEKOR TASARIM: Ali Koç

SÖZ-MÜZİK: M. Gökhan Bulut

ARANJE: Burçin Vural

GİTARİST-SOLİST: İnci Nur Akyüz – Serkan Aynacı

IŞIK-EFEKT: Didem Dedeoğlu – Vedat Öztürk

AFİŞ TASARIM: Pınar Özdemir

OYUNUN KONUSU

Orada Kimse Var mı? oyunu 1985 yılında liseler arası tiyatro yarışmasında “En İyi Oyun Yazarlığı” ödülü kazanmıştır. Epik Tiyatronun kurgu ve eylem yöntemini esas alan oyun, özellikle amatör tiyatrolar çevresinde en çok oynanan oyunlar arasında yer almıştır. Aradan geçen kırk seneye yakın zamanda değişenleri de dikkate alarak, Sarıyer Belediye Tiyatrosu yönetmeni ve oyuncuları tarafından yeniden ele alınmış ve sahneye taşınmıştır.

Tarihin her döneminde yöneticiler, tek tipleştirerek ve aynılaştırarak halklara hâkim olmaya çalışmışlardır. Bu düşünce, toplumun ve özellikle gençlerin geleceklerini belirsizleştirmiştir. Bu, insanı hiçleştirici ve edilgenleştirici yaklaşımın sonuçlarını bir tiyatro sahnesinde sizlerle buluşturmak hepimizi heyecanlandırdı.

Oyunumuz, bireyin doğumundan itibaren başlayan bu hikâyede, aile içerisindeki sorunlu ve bilinçsiz davranışları, eğitim içeriğindeki bozuklukları ve sonrasında ortaya çıkan karmaşanın bir sistem sorunu olduğunu ortaya koyuyor. Ve bize söylenen yalanların ve öğretilenlerin sorgulamasını yapıyor. Bizce sistemin tedavi edilmesi gerekmektedir.

YÖNETMEN NOTU

ORADA KİMSE VAR MI? 2023 oyununu bizlerle paylaşan Can Yalın’a çok teşekkür ederiz.

Ve bir teşekkür de doksanlı yıllarda bu oyunu defalarca sahneleyen ustamız Hasan Çınar’a ve kurduğu Yedibölge oyuncularına.

OYUNCU KADROSU

Ali Saraç - Ayfer Bekiroğlu - Ayşe Gezer - Emre Can Karaeski - Ertunç Bayram - Goncagül Samanlı - Hasibe Saraç - İlbey İlker - Kıymet Balaman - Kübra Turan Şahin - M. Gökhan Bulut - Mehmet Çirci - Melda Küsmez - Nur Tezel - Olcay Açıkgöz - Sonay Çolak - Süreyya Akkoca

SAGEM Öğrencileri: