YENİ BİNANIN İLK SERGİSİ KADINLARDAN | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

YENİ BİNANIN İLK SERGİSİ KADINLARDAN

28.03.2017
El yapımı eserlerden oluşan ve kadın kursiyerler tarafından hazırlanan “Gönülden ele, elden size” sergisi, Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda sanatseverlerle buluştu.

Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Sarıyer Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliği protokolü ile organize edilen ve ekim ayından bu yana müdürlüğün bünyesinde eğitim alan kursiyerler tarafından hazırlanan “Gönülden ele, elden size” sergisinin dokuzuncusu bugün başladı. Kurdelesini Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ile Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Erdem'in kestiği ve 17 başlıkta toplanan yüzlerce eserden oluşan “Gönülden ele, elden size” yeni binada açılan ilk sergi olma unvanının da sahibi oldu.

 

4 Mayıs’a kadar açık

 

Tamamı kadınlardan oluşan kursiyerlerin eserleri, sanatseverler tarafından oldukça ilgi gördü. Şifre dantel, keçe yapımı, kurdele nakışı, 3 boyutlu şekillendirme, el nakışları, mefruşat, çini boyama, giyim, Antep işi, hesap işi, iğne oyası, takı tasarım, ahşap boyama, quiling, yağlı boya resim, seramik ve yapma çiçek sanatından oluşan sergiyi gezen sanatseverler, eserleri yakından inceleme fırsatı buldu. 4 Mayıs’a kadar açık kalacak olan sergideki tüm ürünler satışa açık.