Sürdürülebilir&Endüstriyel Balıkçılık | SARIYER BELEDİYESİ

Sürdürülebilir&Endüstriyel Balıkçılık

30.11.2012
2012 Balıkçılık ve Su Ürünleri Eğitim Programı kapsamında; “Sürdürülebilir Balıkçılık – Endüstriyel Balıkçılık (Gırgır ve Trol avcılığı)” konulu eğitim Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Elif Karakaş tarafından 30 Kasım 2012 Cuma günü verildi.

Eğitim süresince katılımcılara; sürdürülebilir avcılık, denizlere yönelik tehditler, trol ve gırgır avcılığı farkları ve özellikleri, gırgır ve trol avcılığı operasyonları, faaliyet gösteren balıkçı gemileri sayısı vb. konular aktarıldı.

Eğitim sonunda Rumelifeneri’nden Reis Sedat Yalçın katılımcılara balıkçılık uygulamaları hakkında ek bilgilendirme yaparak kursiyerleri bilgilendirdi. Bazı yeni uygulamaların Türkiye’de yapılmasının gerektiği, buna ilk olarak da teknelere kota uygulamasının gerektiği ve denizlerin kirliliğinin önlenmesi gerektiği konusunda fikirlerini de sundu.