Sarıyer’de “Var Olmak Haktır” | SARIYER BELEDİYESİ

Sarıyer’de “Var Olmak Haktır”

20.12.2011
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Haytap (Hayvan Hakları Federasyonu)’ın İstanbul genelinde düzenlediği “Var Olmak Haktır” isimli etkinlik, Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çok sayıda ilköğretim öğrencisinin katıldığı, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcıları Adnan Ayber ve Mehmet Metilli’nin destekleriyle yapılan organizasyonun açılış konuşmasını yapan Haytap Eğitim Koordinatörü Semra Önal, yardıma muhtaç sokak hayvanlarının sorunlarını ve ihtiyaçlarını dile getirdi. Önal, evcil hayvan edinmek isteyenlere petshoplar yerine sokaktan veya hayvan barınaklarından almalarını tavsiye ederken çocukları, hayvanların tutsak edilip kötü muamele gördüğü hayvanat bahçelerine ve gösteri havuzlarına gitmemeleri yönünde uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli veteriner hekim Muhsin Öztürk tarafından evcil ve çiftlik hayvanları arasındaki farkın anlatıldığı konuşmanın ardından Yonca Evcimik ve dans grubu sahne alarak çocuklara unutulmaz dakikalar yaşattılar. Yonca Evcimik’in söylediği birbirinden güzel ve hareketli şarkılarla coşan öğrenciler son olarak petshoplardan satın alınarak sonradan sokağa bırakılan hayvanların yaşadıkları zorlukların anlatıldığı tiyatro gösterisini izlediler.

Gönüllerince eğlenen minik öğrencilerimiz aynı zamanda sevimli dostlarımız hayvanlar hakkında daha da bilinçli ve sevgi dolu olarak okullarının yolunu tuttular.