Sarıyerliler “Çözüm Bizde” dedi | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Sarıyerliler “Çözüm Bizde” dedi

21.01.2012

Kentsel dönüşüm projeleri ile yıllardır oturdukları evlerinden edilme korkusuyla yaşamak zorunda bırakılan Sarıyerliler, Mahalle Dernekleri ve Mahalle Kooperatifleri öncülüğünde Akatlar MKM (Mustafa Kemal Kültür Merkezi)’ de toplanarak isyanlarını yüksek sesle haykırdılar.

“Artık Yeter! Çözüm Bizde” adı altında yapılan etkinlikte buluşan Sarıyerliler, kendilerini yok sayan rant projelerine karşı birlikte mücadele etmek ve kendilerini işgalci gibi gösteren bütün projelere karşı Halk Kooperatifleri çatısı altında toplanarak anayasanın (2981 sayılı imar affı kanunu) kendilerine verdiği hakların gasp edilmemesi için sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdiler.

Genç: İmza atmam

Katıldığı her platformda Sarıyer halkının en büyük sorununun mülkiyet olduğunu dile getiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç burada yaptığı konuşmada, kendisinin de gecekonduda büyümüş biri olarak her gün evlerinin yıkılması korkusuyla yaşayan Sarıyerlilerin duygularını çok iyi bildiğini bu konuda söz hakkının Sarıyerliler de olması gerektiğini söyledi. Şükrü Genç; “Sizin haberiniz ve onayınız olmaksızın hiçbir evrakın altına imza atmayacağım” diyerek çözümün İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi ve Mahalle Kooperatifleri’nin ortak hareket etmesiyle sağlanacağının altını çizdi.

“İşgalci” sayılmayı kınıyoruz

Rant gözetilerek oluşturulan kent projeleri ile yaşadıkları yerlerden edilmek istenen tüm yurttaşlara yeni bir model sunan ve şimdilik 4 mahallede (Pınar, Kazım Karabekir, Derbent, Reşitpaşa) kurulan Mahalle Kooperatifleri ve Mahalle Dernekleri’nin düzenlediği ve ilki “Burada Yaşayan Var” adı altında toplanan oluşum, “Çözüm Bizde” adı altında gerçekleştirdiği bu etkinlik sonunda bir de sonuç bildirgesi yayımladı. Bildirgenin ana başlıkları; “Mahallede yaşayanların rızası alınmamış hiçbir projenin uygulanma şansı yoktur” ve “Yıllardır yaşadığımız mahallelerde işgalci nitelemesiyle muhatap sayılmamızı kabul etmiyoruz” şeklinde belirlendi.

Sarıyerli ilk yerleşimcilerin hayatlarını, sıkıntılarını ve günümüze kadar gelen yaşantılarını konu alan bir belgesel gösteriminin yapıldığı etkinliğe Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber, Sevgi Atalay, Belediye Meclis Üyeleri, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Nisa Kırtaş, Bir Umut Derneği Üyeleri ve CHP,ÖDP,AKP Sarıyer İlçe örgütleri de katıldılar.