SARIYERLİ ÇOCUKLAR GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYERLİ ÇOCUKLAR GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

20.11.2015
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla biraraya gelen SAGEM’li (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) öğrenciler,  Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenledikleri “Dünya Çocukların Olsa Nasıl Olurdu” temalı söyleşide konuştu.
Söyleşinin hemen başında kısa birer konuşma yapan Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ve Eğitimden Sorumlu Başkan Danışmanı Selçuk Dereci daha sonra sözü çocuklara verdi. Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Sevim Yalınkılıç da etkinliğe etkinlikte yer aldı.
 


Coşkun: Haklarını iyi bilen çocuklar, geleceğe umutla bakar.

Türkiye’nin özellikle güneyinde bulunan ve savaş yüzünden çok kötü günler geçiren çocukların olduğunu hatırlatan Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Mustafa Kemal Atatürk gibi çocukları seven ve tüm dünya çocuklarına bayram hediye edecek kadar değer veren bir öndere sahip olduklarından duyduğu gururu ifade etti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in çocuklar ve eğitim konusunda gösterdiği hassasiyete de değinen Coşkun, okulların fiziki şartlarının düzeltilmesinin yanında öğrenci bursları ve Sarıyer Akademi gibi eğitimde fırsat eşitliği ve kaliteli eğitimi amaçlayan projelerin de devam ettiğini sözlerine ekledi.

Eğitimden Sorumlu Başkan Danışmanı Selçuk Dereci’nin ‘’Eğitim Ortamında Çocuk Hakları’’ ile ilgili yaptığı konuşma sonrasında sahnede yerini alan müzisyen Serkan Kırmızı,  Bir Ses Verelim Dünyaya isimli masal dinletisinde müziğin ritmiyle çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. 

"Söz Küçüğün" Radyo Programı’nda Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’u konuk eden öğrenciler merak ettikleri soruları Coşkun’a sorarak belediye meclis toplantısına katılma sözünü aldılar. Program sonunda öğrencilere çikolata dağıtıldı.