SARIYER'DE ENGELSİZ BULUŞMA | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER'DE ENGELSİZ BULUŞMA

02.06.2016
Sarıyer Belediyesi tarafından 3. sü gerçekleştirilen Engelsiz Sarıyer Buluşması, Bahçeköy’de bulunan Korupark piknik alanında yapıldı.
Sarıyer Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı SEKOM (Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi) tarafından düzenlenen etkinliğe Sarıyer’in dışından da bir çok engelli ve yakını katıldı.
 

 
Yaza hep birlikte merhaba demenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten SEKOM Sorumlusu Mahmut Kement’in ardından mikrofona gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; “Burada engelli veya engelsiz birileri yok, sadece Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan bireyler var. Modern toplumlarda engelli ailelerinin yaşamlarının engelsiz ailelerinin yaşamlarından bir farkları olmadığını biliyoruz. Bizler de, modern toplumlarda olduğu gibi yaşam farkının olmadığı bir Sarıyer inşa etmeye çalışıyoruz” dedi.
 
Başkan Genç’in, İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) öğrencileriyle spontan oluşturdukları koronun söylediği türküler, dinleyenleri coşturdu.
 
Ritim performansları, şiir ve müzik dinletilerinin gerçekleştirildiği etkinliğe CHP Parti Meclisi Üyesi Sanatçı Atilla Taş, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Belediye Meclis Üyeleri Sevim Yalınkılıç, Hayrettin Dereli, Mustafa Balcı, Veysel Yeşil, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.