SARIYER BELEDİYESİ'NDEN KALKINMMA ATAĞI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER BELEDİYESİ'NDEN KALKINMMA ATAĞI

14.11.2011
Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Kent Konseyi’nin öncülüğünde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programının açılış töreni yapıldı.
Sarıyer Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen bir kalkınma atağı daha hayata geçirildi. Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Kent Konseyi ile işbirliği yapılarak ve Koç Üniversitesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen projenin açılış töreni, Koç Üniversitesi İstinye kampüsünde gerçekleştirildi.
 
Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Sarıyer Kent Konseyi’nin öncülüğünde başlatılan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programının açılış törenine katılımcıların ilgisi büyük oldu.
 
Törende Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Sarıyer Belediyesi  Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Atalay, KOSGEB Boğaziçi Hizmet Müdürü Dr. Serhat Öztürk,  Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Karabatak, İşletme Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı ve Program eğitmeni İlknur Seferoğlu da birer konuşma yaptılar.
 
Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Atalay, bugüne kadar Sarıyer Belediyesi nezdinde Sarıyerli Kadınlarla birlikte yapılan faaliyetleri anlattı.
 
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber de, Sarıyer'de özellikle kadınlara yönelik yapılan el emeği ürünlerinin satışı için pazarda yer açtıklarını ifade ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Van depreminde hayatını kaybeden yardım gönüllüsü Dr. Miyazaki için Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu’na yaptığı taziye ziyareti sonrası Koç Üniversitesi'ndeki açılışa katılan Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir de, “Sarıyer İlçesi Kadın Meclisi Projesi” ile Sarıyerli kadınların, mahallelerde oluşturulan mahalle temsilcilikleri ile karar mekanizmalarında etkin rol almasının sağlandığını ve “KOSGEB Girişimcilik Programı” ile de Sarıyerli kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarında öncülük edildiğinin altını çizdi. Yerel yönetim aktörlerinin, üniversitelerin, İsveç Başkonsolosluğu’nun ve KOSGEB’in bu projeye verdiği önemi ve desteği vurgulayarak, katkısı olan herkese teşekkürlerini sundu.
 
Törende konuşma yapan eğitim programının eğitmeni İlknur Seferoğlu, girişimciliğin önemine vurgu yaparak, bilginin önemine değindi. KOSGEB Boğaziçi Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Serhat Öztürk ise, girişimciliğin ne kadar zor bir iş olduğunu vurgulayarak, KOSGEB’in girişimcilere yönelik verdiği destekler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
 
Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Karabatak ve İşletme Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı da, Koç Üniversitesi’nin bu tür eğitimlere verdikleri öneme değindi.