Pınar'dan kar çalışmalarına teşekkür | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Pınar'dan kar çalışmalarına teşekkür

24.12.2012

Tokat – Turhal Akçatarla Köyü Dayanışma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği kahvaltıya katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Pınar Mahallesi’nde belediye ekiplerinin başarılı kar çalışmaları sebebiyle övgüyle karşılandı.

Dernek Başkanı Mustafa Kılınç’ın açılış konuşmasıyla başlayan kahvaltılı toplantıya mahallelinin ilgisi büyük oldu. Mustafa Kılınç yaptığı konuşmada; “Başkanımız Şükrü Genç’in her zaman ve her sorunumuzda yanımızda olduğunu gönül rahatlılığıyla söyleyebilirim. Kendisine ve ekibine, bizleri zor zamanlarımızda yalnız bırakmadıkları ve destek oldukları için teşekkürü borç bilirim” dedi. Kahvaltı davetlerini kırmayıp aynı sofra etrafında toplanmalarını sağlayan Başkan Genç’e dernekleri adına ortak düşüncelerini aktaran Kılınç; “Pınar Mahallesi bu döneme kadar, çalışan, iş yapan, sorunları çözen ve mahallelerini yaşanır bir hale getiren bir belediyeyi ilk defa gördü. Gerek kar çalışmaları, gerekse altyapı faaliyetleri sebebiyle kendilerini kutluyoruz. Başkanımızın ve muhtarımızın ortak çalışmaları, akılcı fikirleri ve yapıcı diyalogları Pınar’ı kalkındırmıştır. Dedikodulara boş verip birbirimize destek olarak başkanımızın arkasında duralım” diye konuştu.

Yeni hizmet binasının Pınar Mahallesi sınırları içerisinde olacağına dikkat çeken Akçatarla Derneği Başkanı Mustafa Kılınç’ın ardından söz alan Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz da, başarıyla gerçekleştirilen kar çalışmalarından ötürü Sarıyer Belediyesi’ni kutladı. Yoğun kar yağışının ardından yaşadıklarını kısaca özetleyen Yılmaz; “Kar yağışının yaşandığı gece saat 03.45’te uyandım, ‘Vatandaş sabah sıkıntı yaşamasın, mağdur olmasın diye neler yapabilirim acaba?’ düşüncesiyle sokağa çıktım. Gördüklerime inanamadım, sokaklar pırıl pırıldı. Bizler yataklarımızda uyurken belediye ekipleri aralıksız bir şekilde çalışmış, sokak ve caddelerimizi temizlemişler. Pınar Mahallesi’nde ne sıkıntı varsa bir telefonla çözülüyor, bunda Başkan Genç’in kaliteli yönetim anlayışının payı büyük” diye konuştu. Ayhan Yılmaz konuşmasının ardından başarılı çalışmalarından ötürü Fen İşleri Amiri Hüseyin Argun’a teşekkür hediyesi verdi.

Şükrü Genç: Buraların cefasını siz çektiniz, sefasını da siz süreceksiniz.

“Hepinizi canı gönülden selamlıyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; “Kurduğumuz gönül birlikteliğiyle bir arada olmanın, birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birbirinize ve derneğinize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum” dedi. Derneklerin sadece geziler ve piknikler düzenleyen toplum örgütleri olmadığını hatırlatan Başkan Genç, derneklerin aynı zamanda toplumsal olaylara ve sosyal sorunlara karşı sırt sırta, omuz omuza durma yerleri olduğunu söyledi. “Derneğinizle, muhtarınızla ve bizlerle iş birliğinizi, el birliğinizi ve gönül birliğinizi muhafaza ettikçe dışarıdan hiç kimse sizin adınıza karar veremeyecektir. Üstüne vazife olmayan hiç kimse geleceğinizi şekillendiremeyecektir” diyen Şükrü Genç, özellikle kentsel dönüşüm söylemlerinin ayyuka çıktığı bu günlerde Sarıyerlilerin kafasını karıştırmak isteyen ve ellerinde çantalarla sokaklarda gezen bir takım yabancı şahısların sözlerine itibar edilmemesini istedi. Başkan Genç; “Sizler buralara bedavadan konmadınız, hepiniz bedeller ödediniz. Analarımız, babalarımız sırtlarında tenekelerle su taşıyarak büyüttü bizleri, buralar değersizken bizler değerlendirdik. Dolayısıyla bu günlerde rant alanı olan bu topraklarda ilk söz hakkı sizlerindir. Biz bunun için çabalıyoruz, tek isteğimiz bizimle birlikte olun, ortak hareket etmemizi engelleyenlere karşı birlikte mücadele edelim. Buraların cefasını siz çektiniz, sefasını da siz süreceksiniz” diye konuştu. Büyük alkış alan sözlerini kahvaltıda emeği geçen mahalleli kadınlara teşekkür ederek noktalayan Genç; “Hanımefendilerin ellerine ve emeklerine sağlık. Buradaki sıcak ortamın, sevgi ve barış içerisindeki ortamın ülkemizdeki tüm yurttaşlarımıza nasip olmasını diliyorum” dedi.

Tokat Turhal Akçatarla Köyü Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği kahvaltıya Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay ve Adnan Ayber de katıldı.