ONLAR HAKLARINI BİLİYOR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ONLAR HAKLARINI BİLİYOR

26.12.2014
Sarıyer Belediyesi, İTÜ Geliştirme Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ortaklığıyla yürütülen Çocuk Hakları Festivali 2. gününde de çeşitli programlarla devam ediyor.
 
 
Çocuklar tarafından hak temalı yazılan, çizilen, resmedilen yani üretilen tüm projeler yine çocuklar tarafından sahneleniyor.
 
Çocuk Hakları Festivali’nin ikinci günü, SAGEM’ler tarafından hazırlanan resim sergisiyle başladı. Çocuk Hakları temalı sergiyi gezen minikler daha sonra ÇOÇA tarafından hazırlanan animasyon filmini seyrettiler.
 

Çocuk Haklarını Anlatan Tiyatro Gösterimi

Mehmet Sevim Ulusal İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı tiyatro oyununda öğrenciler okulda çocuk haklarını anlatan öğretmeni ve öğrencileri canlandırdılar.

Oynama Hakkımız Var

Çocuk Hakları Slayt Show’la devam eden etkinlik sonrasında Pınar Mahallesi SAGEM öğrencilerinin ‘’Her Çocuk Özeldir’’ sahnesinden alınan oynama hakkıyla ilgili dans gösterimi yaptılar. Salondaki arkadaşlarına heyecanlı ve eğlenceli dakikalar yaşatan çocuklar büyük alkış aldılar.
 

Kendi Yazdıkları Şiirleri Okudular

Etkinlik kapsamında kısa film seansında Akran Zorbalığı’yla ilgili ve Kazım Karabekir SAGEM’in hazırladığı film gösterimi yapıldı. Programın ilk bölümü Mehmet Sevim Ulusal İmam Hatip Ortaokulu’nun düzenlediği ‘’Çocuğuz Biz’’isimli akrostiş şiir ve koro gösterimiyle sona erdi.
 
Çocuk Hakları Festivali’nin ikinci bölümü, Hatemoğlu Ortaokulu ile Orgeneral Emin Alp Kaya Ortaokulu’nun sergilediği birbirinden güzel etkinliklerle devam etti. Şiir sunumları, aile ortamını anlatan drama çalışmaları ve sergiyle devam eden festivalin ikinci günü dans gösterimiyle sona erdi.