NAZIM'A KARANFİLLER | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

NAZIM'A KARANFİLLER

15.01.2017
Dünya Şairi Nazım Hikmet 115. yaş gününde, memleketten ayrıldığı Tarabya rıhtımdan karanfiller bırakılarak anıldı. Nazım Hikmet Kültür Vakfı ile Sarıyer Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, zor günleri atlatmak için "Safları sıklaştıralım" mesajı verdi.
Memleket Şairi Nazım Hikmet için yapılan anma töreni saat 13’te Tarabya'da denize karanfiller bırakılarak başladı.
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz ve sanatseverler, yaşadığı baskılardan sonra 1951 yılının Haziran ayında memleketten ayrıldığı Tarabya rıhtımında Nazım Hikmet için bir araya geldiler.   
 
“Safları Sıklaştıralım Çocuklar…”
 
Başkan Genç, “İnadına buradayız” diye başladığı konuşmasında, “Bugün üşüyorsak bunun bir sebebi daha var. Geçen yıl aramızda olan çok önemli dostlarımızın olmamasının verdiği ürkeklikle biraz daha fazla üşüyoruz. Sevgili Tarık Akan’ı bugün buradan Nazım Hikmet ile birlikte yolcu ediyoruz. Yine bu teknenin dümenindeki dostumuz Refik Erduran’ı da unutmamak lazım. Nazım’ın, şiirindeki, “Beni Anadolu’da bir köy mezarlığına gömün” vasiyeti birgün gerçekleşecek. Ama bugünleri atlatmak zorundayız. Bugünleri atlatlatmanın tek bir yolu var. Safları sıklaştıracağız. Safları sıklaştıracağız, çocuklar” dedi.
 
Aziz: Güneşli Günleri Yaşatacağız!
 
Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ustanın doğum gününde Tarabya sahilinde toplanan sanatseverlere seslenen Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz,  “Türkiye zor ve sıkıntılı günlerden geçiyor. Ama buna rağmen düşmana inat yine burada birlikteyiz. Ve bu mutluluğumuzu da o güneşli günler için hep yaşatacağız. Nazım’ın doğum günlerini bu güne kadar hep Tarık ile birlikte yaşadık. O’nu da Nazım’ın yanına ölümsüzlüğe yolcu ettik. Onun için çiçeklerimizi boğaza hem ‘Şair’e, hem de Tarık’a bırakalım. Işıklar içinde yatsınlar” dedi.
 
Konuşmaların ardından protokolle birlikte Nazım Hikmet dostları vatandaşlar hep birlikte denize karanfil bıraktı.
 
66 yıl sonra Nazım Hikmet’i yolcu ettiğimiz İstanbul Boğazı’na açılan Sevgi ve Barış Teknesi’nde hep bir ağızdan dile getirilen Nazım Hikmet şiirleri ve besteleriyle yolculuğa çıkanlara anılarla dolu bir gezinti sundu.
 
Her yıl Nazım Hikmet Vakfı il ortaklaşa düzenlediğimiz Nazım Hikmet'in doğum günü etkinliklerinde bizlerle olan usta sanatçı ve Nazım Hikmet Vakfı Başkan Yrd. Tarık Akan'ı rahmetle ve sevgiyle anıyoruz.
 
 
Etkinlik 18:00'da Maslak TİM Center'da devam etti.