MS HASTALIĞINDA FARKINDALIK SERGİSİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

MS HASTALIĞINDA FARKINDALIK SERGİSİ

12.02.2016
Labirent Sanat Projeleri, sanatçı ve sanatsever gönüllüleri interaktif etkinlikler çerçevesinde bir araya toplamayı amaçlayan ve kâr amacı gütmeyen bir takım çalışmasıdır.
Projenin sahibi ve operasyonu yürüten Müze Küratörü Jeyan Necla Bekar yaklaşık iki yıl önce Nino Varon ile bu projeyi başlatmıştır.
 
Müzik Prodüktörü ve Ressam Nino Varon’un bestelediği MS Marşı Senfonisinin uluslararası çapta ses duyurması projenin gizli hedeflerindendir.
 
Necla Bekar, projenin devamında ki sanatsal etkinlikleri Ressam Pervin Özen ile  paylaşarak büyütmüş ve çekirdek takım arkadaşlarının destekleri ile projenin çapını birlikte genişletmişlerdir. Paris ve istanbul daki ilk iki etkinliklerini "Labirent Sanat Projeleri" adı altında gerçekleştirmiş olan takım, "gülüMSe I" etkinliği çerçevesinde Dali Yapımı "Safdirikler" filminin lansmanı ile gönüllülerine MS hastalığı adına farkındalık yaratarak dikkat çekmiştir.
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, projeye tam destek vererek; Ayten Atabay’ın hazırlamaya çalıştığı MS Hastasının Özel Sağlıklı Beslenme Rehberi kitabına sponsor olmuş ve ön çalışmaları başlamıştır.
 
Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde 12-28 Şubat 2016 süresince Karma Sanat Sergisi kapsamında bir müzayede gerçekleştirilecektir.
 
Antique Room adına Kenan Durak ile TV Programcısı ve Model Hande Aras müzayede de 100 parçalık bir kolleksiyonu tüm Sarıyerli sanatseverlere tanıtacaktır.
 
Sarıyer Belediyesi, kitap ve kartpostalların basımı ile MS Hastalığı eğitim seminerlerine ve proje kapsamında 81 ilde yaygınlaştırılması planlanan Uluslararası Koşu Projesine ilk destek veren kurum olarak da öncü bir hareketi başlatmış olacaktır. 
 
23 Nisan, 2016 da yapılması planlanan uluslararası MS Koşusu projesine Sarıyer Belediyesi  destek olarak koşu alanı ve içecek sponsorları konusunda destek vermiştir. 
 
Koşunun ana hedefi, projeye dahil olan belediyelerimizin gönüllülerini aynı zaman diliminde bir araya getirerek aynı hedef ve amaç beraberliği yaratabilmektir. Koşunun skorları ile oluşturulacak interaktif gönüllüler zincirinin çapı genişletilerek iyileşemeyecek engeli bulunan hastalıklar konusunda empati yaratmaktır. Proje kapsamında, sağlıklı olmanın önem ve anlamına dikkat çekebilmek projenin içinde gizlenmiştir.
 
GEÇMİŞ PROJE DETAYLARI:
 
5-29 Kasım 2015, Labirent Sanat Projesi kapsamında; 27 sanatçının katılımı ile “LABYRINTHE” Uluslararası Çok Disiplinli Sanat Sergisi, Centre Culturel Anatolia, Paris'te MS Hastalarının ilk çekirdek gurup bir araya getirilmiştir.
 
14-27 Kasım 2015, Labirent Sanat Projesi kapsamında; 74 sanatçının gönüllü katılımı ile “gülüMSe I” Disiplinlerarası Sanat Sergisi The Green Park Oteli, Bostancı da 180 kişini  katılımı ile ilk takım hareketini sergilemiştir. Sergi kapsamında, Dali Yapıma ait "Safdirikler" film lansmanı; MS Dernegi başkanı Ayşen İnci’nin ve Nino Varon 'un özel destekleri ile  gerçekleştirilmiştir.