METİN ZAKOĞLU STAND-UP GÖSTERİSİ İLE SARIYER'DE | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

METİN ZAKOĞLU STAND-UP GÖSTERİSİ İLE SARIYER'DE

19.02.2015
Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenmesi planlanan, 19 Şubat 2015 Perşembe günü Tiyatro Sanatçısı Metin Zakoğlu’nun Zuerbamya Cumhuriyeti stand-up gösterisi hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.
 
ZUERBAMYA CUMHURİYETİ
Dünyada değil "Dangalaksi" gezegeninde geçen hikâyemizde, Zakoğlu tüm dangalakların yaşamasını hayal ettiği bir yeni dünya kuruyor ve oraya gideceklerin hikâyesini sizinle paylaşıyor. Aslında onlar hiç yoktu, biz görmedik, duymadık demeyin diye tarihe notunu düşüyor.
 
 
Metin Zakoğlu Kimdir?
 
 
30 Temmuz 1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Sevim Zakoğlu Ev Hanımı babası Kadir Kubilay Zakoğlu İstanbul Radyosu Bağlama ve Ses Sanatçısı ayrıca Ressamdır. Mehmet, Yıldız, Osman, Canan ve Tülay olan altı kardeşin en küçüğüdür.

lkokulu 1977 yılında İstanbul Eyüp Merkez ilkokulunda okudu. 1982 yılında Eyüp Lisesine kayıt oldu ve 1986 yılında Türk Folklor Kurumunun Amatör Tiyatro Bölümünde tiyatroya ilk adımını attı. Takip ettiği yılda 1987'de TFK Tiyatro Bölümününde Mustafa Uzun Yılmaz tarafından sahnelenen Haldun Taner'in "Keşanlı Ali Destanı" oyununda Sipsi karakterini canlandırarak ilk tiyatro deneyimini yaşamış oldu. 1982 yılında başladığı Eyüp Lisesini gecikmeli olarak 1991 yılında bitirerek mezun oldu. Aynı yıl içerisinde üniversite sınavlarına girerek Açık Öğretim İşletme Bölümünü kazanmıştır. 1992 yılında Tevfik Gelenbe Tiyatrosunun seçmelerini geçerek ilk tiyatro eğitimini almıştır.