Matematik artık daha eğlenceli | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Matematik artık daha eğlenceli

07.06.2012
Rumelifeneri Köyü’nde annelere ve çocuklara eğitimler düzenlendi.

Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Sarıyer Kent Konseyi Kadın Meclisi ortaklığı, Ayhan Şahenk Vakfı desteği ile  Rumelifeneri İlköğretim Okulu’nda öğrencilere, Mendirek Lokantası’nda ise velilere eğitimler verildi.

Çocuklar için, Rumelifeneri İlköğretim Okulu’nda verilen eğitimde; Matematik Saati ekibi ilköğretim öğrencilerine eğlenceli matematik dersleri anlattı. Deneyimli bir ekip tarafından verilen eğitimlerde, öğrencilere matematiği sevdirmek adına bir dizi eğlenceli aktiviteler ve grup çalışmaları yaptırıldı.
Sabah ki ders saatlerinde, 5.-6. sınıflar ile Alan, 7.-8. sınıflar ile Koordinat Sistemi ve Yönler konu başlıklı etkinlikler gerçekleştirildi. Öğleden sonra ise; 1. sınıflar ile Zaman, 2.-3. sınıflar ile Geometrik Şekiller, 4. sınıflar ile Bütçe-Tutum-Tasarruf başlıklı etkinlikler gerçekleştirildi. Çocuklardan alınan geri dönüşümler, matematiğin çok eğlenceli olduğu ve herkesin bilmesi gerektiği yönünde oldu. Ayrıca Matematik Saati eğitmenleri vedalaşırken, çocukları mutlu etmek adına hediyeler verdiler.
Aynı zamanda Mendirek Lokantası’nda annelere yönelik düzenlenen eğitimde; kişiye ve aile içi eğitime yönelik bir çalıştay düzenlendi. Deneyimsel Tasarım Öğretisi başlığı adı altında düzenlenen eğitimde; kişinin kendini sorgulamasına, sorular sormasına, kavram kargaşasından yaşamdaki yerini bilmesine kadar birçok noktaya değinerek eğitim verildi. Eğitimin sonunda katılımcılardan olumlu geri dönüşümler alındı.