ITV' den Kısırkaya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne büyük övgü | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ITV' den Kısırkaya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne büyük övgü

03.02.2012

Kurulduğu 2000 yılından beri dünya çapındaki hayvan projelerine destek veren ve kısa adıyla ITV (Tierhilfe Grenzenlos) olan Uluslararası Sınır Tanımayan Hayvan Koruma Vakfı yöneticileri, hayvan hakları konusunda bir çok yararlı projeye ev sahipliği yapan Sarıyer Belediyesi'ni ziyaret ettiler.

Vakıf Başkan Yardımcısı Eckhard Reis önderliğinde ilçemize gelen heyet ilk olarak Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada birsüre incelemelerde bulunup Veteriner İşleri Müdürü Ayhan Akbulut'tan veterinerlik çalışmaları hakkında bilgi alan grup daha sonra Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Metilli'yi makamında ziyaret etti. Buraya geliş amaçları hakkında bir konuşma yapan ITV Vakfı Başkan Yardımcısı Eckhard Reis, dünyanın birçok ülkesinde hayvan sorunlarını çözmek için çalışmalar yaptıklarını, şimdi ise yeni bir proje başlatmak amacıyla İstanbul'da olduklarını belirtti. Reis; "Şu an Malta, Portekiz ve İspanya'da projelerimiz var, ayrıca Slovakya'da yeni bir projeye başladık ama şu sıralar bütün gayretimizle Ukrayna'da çalışıyoruz çünkü orada düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası sebebiyle maçların oynanacağı şehirlerde köpek itlafının başlatıldığı duyumunu aldık" dedi. Vakıf faaliyetlerinin tamamen gönül birliğiyle yapıldığını ve bu bağlamda hiçbir maddi kazanç gözetilmediğini sözlerine ekleyen Reis, sokak hayvanlarının uygun ortam ve barınaklarda rehabilite edilmesi, çağdaş metodlarla tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin yapılması bakımından ünü Türkiye dışına çoktan çıkmış bir belediyeyi ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını ve birlikte yeni projeler geliştirmek heyecanı içerisinde olduklarını iletti. Kendilerini ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Mehmet Metilli, her türlü öneriye açık olmakla birlikte her konuda iş birliği yapmayada hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Metilli, Veteriner İşleri Müdürü ve Sarıyerli hayvanseverlerle birlikte Kısırkaya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne doğru yola çıkan Alman heyet, tedavileri ve bakımları yapılan ve sayıları 150 nin üzerinde olan köpek ve kedilerle birlikte merkezde bulunan karantina bölümleri, ameliyathane ve gözetim odalarını gezip görevlilerden bilgi aldılar. Sokak hayvanları için yapılan benzersiz hizmet ve çalışmalardan ötürü rehabilitasyon merkezi hekimlerini ve çalışanlarını tebrik eden heyet, aldıkları bilgiler doğrultusunda kendilerinin ne tür yardımlarda bulunabilecekleri konusunda bir fizibilite çalışması yapıp daha sonra bunu bir rapor halinde Sarıyer Belediyesi ile paylaşacaklarını belirttiler.

Sarıyer Belediyesi Kısırkaya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki izlenimlerini bitiren Uluslararası Sınır Tanımayan Hayvan Koruma Vakfı üyeleri daha sonra Sarıyer'e dönerek Başkan Yardımcısı Mehmet Metilli'nin kendileri için organize ettiği yemeğe katıldılar. Türk vejeteryan mutfağının leziz örneklerinden tadan grup üyeleri, hem hayvan dostlarına yapılan hizmetlerden hemde kendilerine gösterilen konukseverlikten ötürü teşekkürlerini bildirdiler.