HAVUZDA KANO YARIŞLARI'NDA BÜYÜK HEYECAN | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

HAVUZDA KANO YARIŞLARI'NDA BÜYÜK HEYECAN

26.05.2016
Dünyada çok sevilen ve eğlenceli bir spor dalı olarak bilinen "Havuzda Kano" yarışması, SARFİT Spor tesislerinde büyük mücadele ile başladı.
Türkiye'de bir ilk olan, Okullar Arası Yüzme ve Eğlenceli Kano Şenliği 24 - 26 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. 
 
Yüzme yarışlarında 4 branşta 15 okuldan 183 öğrencinin katıldığı şenlikte 98 erkek ve 85 kız öğrenci yarıştı. Eğlenceli kano-kürek yarışlarına ise toplam 12 okuldan 208 öğrenci katıldı.
 

 

 
Kano-kürek takımları kız-erkek ayrı olarak 6 asıl 2 yedek sporcudan oluşturuldu. Yaş sınırlaması olmaksızın lisede fiilen eğitim gören her öğrenci yarışlara katıldı.
 
Kano yarışmasında ilk dörde giren okullar belli oldu
 
Heyecan dolu dakikaların ardından Kano Kız takımından  dereyece giren ilk dört okul, sırasıyla İstek Anadolu Lisesi, Ayazağa Anadolu Lisesi, İstinye Anadolu Lisesi ve Şükran Ülgezen Mesleki Teknik Anadolu Lisesi oldu. Erkekler takımında ise birinci İstek Kemal Atatürk Vakfı Okulları olurken ikinci Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi, üçüncü Firuzan Kemal Demironaran Anadolu Lisesi ve dördüncü Ayazağa Anadolu lisesi oldu.
 
‘Derece önemli değil, katılan herkesi kutluyorum’’
 
Gençlerin heyecanına ortak olan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin; ‘’İki gün boyunca burada yüzme yarışları gerçekleştirildi. Bugün ise Sarıyerimiz de ilk kez kano yarışı yapıldı. İlk olması dışında çok fazla beceri istemeyen ancak kollektif yarışmanın takım ruhunu en iyi şekilde yansıtan müsabakalardandı.  Dereceye giren ve giremeyin sporcularımızı tebrik ediyorum’’ dedi. 
 
‘’Sporun kardeşliğe ve barışa çok büyük etkisi vardır’’
 
Türkiye’de ilk kez Sarıyer’de yarışma imkanı bulan sporculara seslenen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç şöyle konuştu; ‘’Siz Türkiye’de ilk kano yarışmalarını başlatan sporcularsınız. Bu spor Türkiye’nin her yerine yayıldığında daha çok gururlanacaksınız. Sporun kardeşliğe ve barışa çok büyük etkisi vardır. Yarışan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Ekip çalışmasını her yerde devam ettireceğiz.’’
 
Madalyalarını ve kupalarını protokolden alan gençler, Türkiye’de bir ilk olan havuzda kano yarışmasının heyecanını yaşayarak,  bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. 
 
Yarışlarda ilk 4 dereceye giren ferdi sporcular ve beden eğitimi öğretmenlerine 3 ay ücretsiz sar-fit üyeliği verilecek.