Engelsiz bir yaşam için desteğimiz sürüyor | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Engelsiz bir yaşam için desteğimiz sürüyor

25.01.2013

Engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmak amacıyla ilçe genelinde çok sayıda çalışma yürüten Sarıyer Belediyesi, yatağa bağlı yaşamak zorunda kalan kişilerin, hayatlarını daha nitelikli bir forma kavuşturma yöntemlerini içeren bir seminer düzenledi.

PTT Evleri Semt Evi’nde düzenlenen “Engelsiz Yaşama Destek Eğitim Semineri”ne konuşmacı olarak Rehabilitasyon Hemşiresi Mediha Gürgöze katıldı. Hasta ve hasta yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği seminerde Gürgöze, özbakım zorluğu yaşayan kişileri komplikasyonlardan korumak ve böylelikle psikolojik, sosyal ve tıbbi yönden daha pozitif bir düzeye getirmek için yapılması gerekenleri anlattı.

Seminerde TAK (Temiz Aralıklı Kateterizasyon) sonda kullanımı, bası yarası, mesane-bağırsak eğitimi ve günlük-periyodik bakım gibi konularda detaylı bilgi verildi. Görsellerin yer aldığı sunum eşliğinde, üriner sistem (boşaltım sistemi) ve sistemin işleyişi hakkında da bilgiler veren Gürgöze, programın son bölümünde katılımcıların sorularını yanıtladı.

Seminere Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Rıza Öztürk , Birim Yetkilisi Recep TURAN ve Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mahmut Kement de katıldı. Seminer sonunda Mediha Gürgöze'ye katılımından ötürü teşekkür eden Recep TURAN, bir plaket takdim etti.