Darıca Hayvanat Bahçesindeydik | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Darıca Hayvanat Bahçesindeydik

07.06.2012
Yılsonu etkinlikleri kapsamında SAGEM öğrencileri Darıca'da "Zoo Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi"ni ziyaret etti.

Sarıyer Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğününün 07 Haziran 2012 Perşembe günü 5 otobüsle 200 öğrenci ve velilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen ziyaret, öğrenci ve veliler tarafından sevinçle karşılandı.

Gezide öncelikle, daha temiz ve yaşanılabilir bir Dünya’ya sahip olabilmek için geleceğin sahibi olan çocuklara bilgi aktarımında bulunuldu. Bilgilendirmede ağırlıklı olarak, insanların doğayla iç içe yaşaması, zamanla doğal kaynakları bilinçsizce kullanmasından dolayı eko sistemin bozulması, çeşitli hayvan ve bitki türlerinin yok olması, Çevre kirliliğinin insan sağlığına olumsuz etkileri üzerinde duruldu. Bu arada öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Bu açıklamalardan sonra SAGEM öğrenci ve velilerine hayvanat bahçesi gezdirildi. Hayvanat bahçesinde öğrenci ve velilere, cüce su aygırlarından zürafaya, amazon papağanından telli turnaya 205 farklı türden hayvan ve çeşitli bitkiler rehber eşliğinde tanıtıldı. Bu sayede çocuklar şehir ortamından uzaklaşarak unutulan doğal yaşamın keyfini çıkardılar.

SAGEM Koordinatörü İlhan DENİZ’in, Zoo Hayvanlar Âlemi Botanik Bahçesi Genel Müdürü Arif SANKUR’a, Sarıyer Belediyesi adına çiçek ve plâket takdimi ile gezi tamamlandı.

Öğrencilerin gezi süresince mutluluğu ve neşesi gözden kaçmadı.